Pregled bibliografske jedinice broj: 149252
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 149252 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene
(Inpacts of cultivation and storage of bacteria Azotobacter chroococcum on physiological activity during application)
Autori
Lenart, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.05
Godina
2004
Stranica
92
Mentor
Marić, Vladimir
Ključne riječi
Azotobacter chroococcum; bakterizacija; biološko gnojivo; vezanje dušika iz zraka; pivarski ječam
(Azotobacter chroococcum; bacterization; beer barley; biofertilizer; nitrogen fixation)
Sažetak
Istraživane su odlike bakterije Azotobacter chroococcum u smislu priprave mikrobiološkog gnojiva i uspješnost primjene u vegetacijskom pokusu uzgoja pivarskog ječma. Uspoređivana su svojstva ječma uzgojenog bez gnojidbe s mikrobiološki i standardno gnojenim ječmom. Utvrđena je visoko značajna razlika učinkovitosti postupaka gnojidbe na fizikalne, kemijske i fiziološke osobine ječma što je i statistički potvrđeno.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Lidija Dujmović
(autor)