Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 149252

Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene


Lenart, Lidija
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 149252 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene
(Inpacts of cultivation and storage of bacteria Azotobacter chroococcum on physiological activity during application)

Autori
Lenart, Lidija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.05

Godina
2004

Stranica
92

Mentor
Marić, Vladimir

Ključne riječi
Azotobacter chroococcum; bakterizacija; biološko gnojivo; vezanje dušika iz zraka; pivarski ječam
(Azotobacter chroococcum; bacterization; beer barley; biofertilizer; nitrogen fixation)

Sažetak
Istraživane su odlike bakterije Azotobacter chroococcum u smislu priprave mikrobiološkog gnojiva i uspješnost primjene u vegetacijskom pokusu uzgoja pivarskog ječma. Uspoređivana su svojstva ječma uzgojenog bez gnojidbe s mikrobiološki i standardno gnojenim ječmom. Utvrđena je visoko značajna razlika učinkovitosti postupaka gnojidbe na fizikalne, kemijske i fiziološke osobine ječma što je i statistički potvrđeno.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113003

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Dujmović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lenart, Lidija
Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Lenart, L. (2004) 'Utjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lenart, Lidija}, year = {2004}, pages = {92}, keywords = {Azotobacter chroococcum, bakterizacija, biolo\v{s}ko gnojivo, vezanje du\v{s}ika iz zraka, pivarski je\v{c}am}, title = {Utjecaj uvjeta uzgoja i \v{c}uvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziolo\v{s}ku aktivnost u uvjetima primjene}, keyword = {Azotobacter chroococcum, bakterizacija, biolo\v{s}ko gnojivo, vezanje du\v{s}ika iz zraka, pivarski je\v{c}am}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lenart, Lidija}, year = {2004}, pages = {92}, keywords = {Azotobacter chroococcum, bacterization, beer barley, biofertilizer, nitrogen fixation}, title = {Inpacts of cultivation and storage of bacteria Azotobacter chroococcum on physiological activity during application}, keyword = {Azotobacter chroococcum, bacterization, beer barley, biofertilizer, nitrogen fixation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font