Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 147978

Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger


Škutin, Helena
Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 147978 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger
(The effect of heat treatments on fruit of Satsuma mandarin (cv. Saigon) on intensity to infection with Grey mouved rot and Aspergillus black mouved rot)

Autori
Škutin, Helena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.05

Godina
2004

Stranica
24

Mentor
Miličević, Tihomir

Ključne riječi
Citrus unshiu Marc.; Bolest; Botrytis (siva plijesan); Aspergillus (crna plijesan); osjetljivost; toplinski tretman; potapanje u vrelu vodu; otpornost
(Citrus unshiu Marc.; disease; Botrytis; Aspergillus; susceptible; heat treatment; hot water dips)

Sažetak
Istraživano je djelovanje toplinskih tretmana na plodovima mandarine Unshiuev. Saigon prije skladištenja na intenzitet pojave zaraze sa Sivom plijesni i Crnom plijesni. Nakon potapanja plodova tri minute u vodu (HWD) temperature 46, 48, 50 i 52&ordm ; C izvršena je umjetna infekcija na kori mandarine sa sporama gljivica Botrytis cinerea i Aspergillus niger da se utvrdi intenzitet zaraze. Postoje razlike po vrsti gljive i po toplinskom tretmanu. Na temperaturi od HWD 48&ordm ; C intenzitet zaraze je za obje vrste gljiva bio je visok (značajan) i u odnosu na kontrolu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178061

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tihomir Miličević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Škutin, Helena
Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Škutin, H. (2004) 'Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}kutin, Helena}, year = {2004}, pages = {24}, keywords = {Citrus unshiu Marc., Bolest, Botrytis (siva plijesan), Aspergillus (crna plijesan), osjetljivost, toplinski tretman, potapanje u vrelu vodu, otpornost}, title = {Utjecaj toplinskih tretmana plodova Mandarine Unshiu na intenzitet zaraze s plijesnima Botrytis cinerea i Aspergillus niger}, keyword = {Citrus unshiu Marc., Bolest, Botrytis (siva plijesan), Aspergillus (crna plijesan), osjetljivost, toplinski tretman, potapanje u vrelu vodu, otpornost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}kutin, Helena}, year = {2004}, pages = {24}, keywords = {Citrus unshiu Marc., disease, Botrytis, Aspergillus, susceptible, heat treatment, hot water dips}, title = {The effect of heat treatments on fruit of Satsuma mandarin (cv. Saigon) on intensity to infection with Grey mouved rot and Aspergillus black mouved rot}, keyword = {Citrus unshiu Marc., disease, Botrytis, Aspergillus, susceptible, heat treatment, hot water dips}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font