Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 147676

Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica


Kulišić, Tea; Pavić, Siniša; Maleš, Petar
Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja / Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 147676 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica
(Preliminary Experience with API CHL Method (bioMerieux) of Biochemical Test in Determining Lactobacillus Species Present in the Process of Preservation of Green and Black Table Olives of Oblica Cultivar)

Autori
Kulišić, Tea ; Pavić, Siniša ; Maleš, Petar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja / Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir - Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000, 110-110

Skup
Drugi hrvatski mikrobiološki kongres

Mjesto i datum
Brijuni, Hrvatska, 03.11.2000. - 06.11.2000

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
sorta Oblica; lactobacili; stolne masline
(Oblica cultivar; lactobacillus; table olives)

Sažetak
U procesu konzerviranja zelenih maslina sorte Oblica u prvoj fazi fermentacije identificirana je vrsta Lactobacillus curvatus, inače vrlo atipična za početak mliječno-kisele fermentacije kod maslina. Identifikacija je izvršena korištenjem API CHL (bioMerieux) testova i APILAB PLUS programa za identifikaciju. U procesu konzerviranja crnih maslina sorte Oblica identificirana je vrsta Lactobacillus plantarum, koja se smatra najvažnijim predstavnikom mliječno-kiselih bakterija u procesu fermentacije maslina. API CHL metoda pokazala se dobrim izborom za pouzdanu i brzu identifikaciju bakterija mliječne kiseline tijekom procesa konzerviranja stolnih maslina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
011003

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Petar Maleš (autor)

Avatar Url Tea Bilušić (autor)

Avatar Url Siniša Pavić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kulišić, Tea; Pavić, Siniša; Maleš, Petar
Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja / Prukner-Radovčić, Estella ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Kulišić, T., Pavić, S. & Maleš, P. (2000) Preliminarna istraživanja s metodom API CHL (bioMérieux) biokemijskih testova u određivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica. U: Prukner-Radovčić, E., Hajsig, D. & Presečki, V. (ur.)Drugi hrvatski mikrobiološki kongres. Priopćenja.
@article{article, author = {Kuli\v{s}i\'{c}, Tea and Pavi\'{c}, Sini\v{s}a and Male\v{s}, Petar}, year = {2000}, pages = {110-110}, keywords = {sorta Oblica, lactobacili, stolne masline}, title = {Preliminarna istra\v{z}ivanja s metodom API CHL (bioM\'{e}rieux) biokemijskih testova u odre\djivanju Lactobacillus vrsta tijekom procesa konzerviranja zelenih i crnih maslina sorte oblica}, keyword = {sorta Oblica, lactobacili, stolne masline}, publisher = {Hrvatsko mikrobiolo\v{s}ko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Brijuni, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kuli\v{s}i\'{c}, Tea and Pavi\'{c}, Sini\v{s}a and Male\v{s}, Petar}, year = {2000}, pages = {110-110}, keywords = {Oblica cultivar, lactobacillus, table olives}, title = {Preliminary Experience with API CHL Method (bioMerieux) of Biochemical Test in Determining Lactobacillus Species Present in the Process of Preservation of Green and Black Table Olives of Oblica Cultivar}, keyword = {Oblica cultivar, lactobacillus, table olives}, publisher = {Hrvatsko mikrobiolo\v{s}ko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Brijuni, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font