Pregled bibliografske jedinice broj: 14599
Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije suncokretova ulja
Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije suncokretova ulja // XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Ž. ; Škare, D. ; Meić, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 104-104 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo)
CROSBI ID: 14599 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije suncokretova ulja
(Antioxidant effect of the oregano (Origanum vulgare L.) on oxidation process of sunflower oil)
Autori
Miloš, Mladen ; Mastelić, Josip ; Jerković, Igor ; Blažević, Ivica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo
Izvornik
XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
/ Kurtanjek, Ž. ; Škare, D. ; Meić, Z. - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999, 104-104
Skup
XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
Mjesto i datum
Hrvatska, 23.02.1999. - 26.02.1999
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
eterično ulje; antioksidacija; GC-MS
(essential oil; antioxidation; GC-MS)
Sažetak
S ciljem da se izbjegne nepoželjna oksidacija jestivih ulja, često je neophodno dodavanje antioksidansa prije njihove upotrebe u prehrani. U ovom radu pokazana su antioksidacijska svojstva sprašenog biljnog materijala, etanolnog ekstrakta, heksanskog ekstrakta i eteričnog ulja mravinca na oksidaciju jestivog suncokretova ulja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija