Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 143316

Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)


Perko, Ivana
Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 143316 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)
(Effect of wax application and heat treatment on storage behaviour of Satsuma mandarin)

Autori
Perko, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.12

Godina
2003

Stranica
28

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
Citrus unshiu Marc; ozljede od niskih temperatura; gubitak težine plodova; kvaliteta; čuvanje; skladišna sposobnost; toplinski tretmani; voskovi
(Citrus unshiu Marc.; chilling injury; weight loss; quality; storage; heat tretmants; waxes)

Sažetak
Istraživana je skladišna sposobnostovoštenih plodova mandarine unshiu(Citrus unshiu Marc. ) s pet različitih formulacija voskova CA, CAPE, PCCP, PE i PECA prethodno potapljenih 3 minute u vrućoj vodi na 48&ordm ; C (HWD48). Najboljom formulacijom se pokazala CA koja je najmanje izgubila na težini, a i svi ostali parametri kvalitete su se pokazali dobrim. Formulacije PE i PECA su se pokazale dobre jer su zadržale najviše kiseline nakon 8 tjedana čuvanja, dok je formulacija CAPE zadržala najveću sočnost nakon 12 tjedana čuvanja. Ovoštavanje mandarine unshiu se pokazalo kvalitetnim u čuvanju plodova i moglo bi se koristiti i u komercijalne svrhe. Njime se produžava čuvanje sa dosadašnjih 4-5 tjedana na barem 8 tjedana kada su postignuti i najbolji rezultati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178061

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perko, Ivana
Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Perko, I. (2003) 'Učinak ovoštavanja I toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Perko, Ivana}, year = {2003}, pages = {28}, keywords = {Citrus unshiu Marc, ozljede od niskih temperatura, gubitak te\v{z}ine plodova, kvaliteta, \v{c}uvanje, skladi\v{s}na sposobnost, toplinski tretmani, voskovi}, title = {U\v{c}inak ovo\v{s}tavanja I toplinskog tretmana na skladi\v{s}nu sposobnost mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)}, keyword = {Citrus unshiu Marc, ozljede od niskih temperatura, gubitak te\v{z}ine plodova, kvaliteta, \v{c}uvanje, skladi\v{s}na sposobnost, toplinski tretmani, voskovi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Perko, Ivana}, year = {2003}, pages = {28}, keywords = {Citrus unshiu Marc., chilling injury, weight loss, quality, storage, heat tretmants, waxes}, title = {Effect of wax application and heat treatment on storage behaviour of Satsuma mandarin}, keyword = {Citrus unshiu Marc., chilling injury, weight loss, quality, storage, heat tretmants, waxes}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font