Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 143216

Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o položaju na stablu i dijelu ploda


Bašić, Ivan
Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o položaju na stablu i dijelu ploda, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 143216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o položaju na stablu i dijelu ploda
(Differences in mineral concentrations of apple fruit depending on fruit position and fruit part)

Autori
Bašić, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.12

Godina
2003

Stranica
17

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
jabuka; gorke pjege; stablo; čaška; peteljka
(apple; bitter pit; tree; calyx; steam)

Sažetak
Proučavane su razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke sorte Idared, ovisno o položaju ploda i dijelu ploda te njihov utjecaj na razvoj fizioloških bolesti. Nakon skladištenja nije bilo pojave gorkih pjega, analitičkim metodama je određena koncentracija N, P, K, Ca i Mg. Utvrđena je signifikantna razlika za P, K i Mg između peteljkinog i čašićnog dijela, dok su N i Ca nesignifikantni. Također su prisutne signifikantne razlike između K + Mg/Ca, Ca/Mg i K/Ca ovisno o položaju ploda. Odnos Ca/Mg nije značajan za dio ploda. Odnos K/Mg bi mogao biti koristan indikator nastanka fizioloških bolesti jer je neovisan o položaju ploda i interakciji položaj x dio ploda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bašić, Ivan
Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o položaju na stablu i dijelu ploda, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Bašić, I. (2003) 'Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o položaju na stablu i dijelu ploda', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{s}i\'{c}, Ivan}, year = {2003}, pages = {17}, keywords = {jabuka, gorke pjege, stablo, \v{c}a\v{s}ka, peteljka}, title = {Razlike u kemijskom sastavu plodova jabuke ovisno o polo\v{z}aju na stablu i dijelu ploda}, keyword = {jabuka, gorke pjege, stablo, \v{c}a\v{s}ka, peteljka}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{s}i\'{c}, Ivan}, year = {2003}, pages = {17}, keywords = {apple, bitter pit, tree, calyx, steam}, title = {Differences in mineral concentrations of apple fruit depending on fruit position and fruit part}, keyword = {apple, bitter pit, tree, calyx, steam}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font