Pregled bibliografske jedinice broj: 143035
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude // Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske / Marcel Meler (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 167-175 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 143035 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude
(Possibilities of produce EKO food in Slavonia and Barania as a new direction of tourisam supply)
Autori
Tolušić, Zdravko ; Stjepanović, Mirko ; Kavgić, Petar
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske
/ Marcel Meler - Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002, 167-175
Skup
Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.07.2002. - 08.07.2002
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
ekološko organska hrana; obiteljsko gospodarstrvo; turizam
(ecologically-organic food; familly farm; tourism)
Sažetak
U pet županija Slavonije i Baranje nalazi se 23, 3% obradivih površina R.Hrvatske, ali čak 42, 4 % oranica i vrtova u kojima se ostvaruje 55% priroda svih važnijih usijeva R.H.. Nepovoljno je što je u Slavoniji i Baranji 2000. godine pod ugarom bilo 20% oraničnih površina. Slavonija i Baranja ima sve uvjete da na obiteljskim gospodarstvima proizvede ekološko organske hrane za 3.ooo.ooo stanovnika godišnje, kojom bi se prvenstveno pokrile potrebe jadranskog i kontinentalnog turizma.
Izvorni jezik
Hrvatski