Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 143034

Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude


Tolušić, Zdravko; Stjepanović, Mirko; Kavgić, Petar
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude // Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske / Marcel Meler (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 167-175 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 143034 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude
(Possibilities of produce EKO food in Slavonia and Barania as a new direction of tourisam supply)

Autori
Tolušić, Zdravko ; Stjepanović, Mirko ; Kavgić, Petar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske / Marcel Meler - Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002, 167-175

Skup
Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.07.2002. - 08.07.2002

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
ekološko organska hrana; obiteljsko gospodarstrvo; turizam
(ecologically-organic food; familly farm; tourism)

Sažetak
U pet županija Slavonije i Baranje nalazi se 23, 3% obradivih površina R.Hrvatske, ali čak 42, 4 % oranica i vrtova u kojima se ostvaruje 55% priroda svih važnijih usijeva R.H.. Nepovoljno je što je u Slavoniji i Baranji 2000. godine pod ugarom bilo 20% oraničnih površina. Slavonija i Baranja ima sve uvjete da na obiteljskim gospodarstvima proizvede ekološko organske hrane za 3.ooo.ooo stanovnika godišnje, kojom bi se prvenstveno pokrile potrebe jadranskog i kontinentalnog turizma.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Zdravko Tolušić (autor)

Avatar Url Mirko Stjepanović (autor)

Avatar Url Petar Kavgić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tolušić, Zdravko; Stjepanović, Mirko; Kavgić, Petar
Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude // Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske / Marcel Meler (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 167-175 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Tolušić, Z., Stjepanović, M. & Kavgić, P. (2002) Mogućnosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turističke ponude. U: Marcel Meler (ur.)Kontinetalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R.Hrvatske.
@article{article, author = {Tolu\v{s}i\'{c}, Zdravko and Stjepanovi\'{c}, Mirko and Kavgi\'{c}, Petar}, year = {2002}, pages = {167-175}, keywords = {ekolo\v{s}ko organska hrana, obiteljsko gospodarstrvo, turizam}, title = {Mogu\'{c}nosti proizvodnje EKO hrane u Slavoniji i Baranji kao novi pravac turisti\v{c}ke ponude}, keyword = {ekolo\v{s}ko organska hrana, obiteljsko gospodarstrvo, turizam}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Tolu\v{s}i\'{c}, Zdravko and Stjepanovi\'{c}, Mirko and Kavgi\'{c}, Petar}, year = {2002}, pages = {167-175}, keywords = {ecologically-organic food, familly farm, tourism}, title = {Possibilities of produce EKO food in Slavonia and Barania as a new direction of tourisam supply}, keyword = {ecologically-organic food, familly farm, tourism}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font