Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 142790

Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata


Pandžić, Dario Jerko
Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 142790 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata
(Color assessment of fruits in different strawberry cultivars)

Autori
Pandžić, Dario Jerko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.12

Godina
2003

Stranica
24

Mentor
Duralija, Boris

Ključne riječi
Fragaria x ananassa Duch.; suha topljiva tvar; list; masa ploda
(Fragaria x ananassa Duch.; total soluble solids; leaf; fruit weight)

Sažetak
Istraživanje je provedeno na plodovima jagode ubranim na području grada Zagreba u proljeće 2002. godine. Obavljena su mjerenja boje lista, ploda (kožica i meso), suhe topljive tvari i ukupnih kiselina za pet sorata (Marmolada, Elsanta, Madeleine, Maya i Selva). Također su obavljena mjerenja boje ploda, suhe topljive tvari i ukupnih kiselina kod sorte Marmolada iz pet različitih nasada. Utvrđene su razlike između sorata u boji lista, ploda i suhe topljive tvari. Tako je sorta Maya imala najsvijetliju nijansu, a sorta Selva najtamniju nijansu crvene boje ploda. Sorta Madeleine imala je najveću vrijednost topljive suhe tvari, a sorta Maya ukupnih kiselina. Plodovi sorte Marmolada sa različitih lokaliteta nisu se razlikovali u vrijednostima za boju, dok je razlika zabilježena u masi i suhoj topljivoj tvari.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Boris Duralija (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pandžić, Dario Jerko
Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Pandžić, D. (2003) 'Određivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod različitih sorata', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pand\v{z}i\'{c}, Dario Jerko}, year = {2003}, pages = {24}, keywords = {Fragaria x ananassa Duch., suha topljiva tvar, list, masa ploda}, title = {Odre\djivanje stupnja obojenosti plodova jagode kod razli\v{c}itih sorata}, keyword = {Fragaria x ananassa Duch., suha topljiva tvar, list, masa ploda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pand\v{z}i\'{c}, Dario Jerko}, year = {2003}, pages = {24}, keywords = {Fragaria x ananassa Duch., total soluble solids, leaf, fruit weight}, title = {Color assessment of fruits in different strawberry cultivars}, keyword = {Fragaria x ananassa Duch., total soluble solids, leaf, fruit weight}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font