Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 142575

Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification


Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl, Antonija; Klapec, Tomislav
Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification // Integrated Systems for Agri-Food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Temišvar: Editura Orizonturi Universitare, 2003. str. 19-22 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 142575 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification

Autori
Mandić, Milena L ; Primorac, Ljiljana ; Kenjerić, Daniela ; Perl, Antonija ; Klapec, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Integrated Systems for Agri-Food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru - Temišvar : Editura Orizonturi Universitare, 2003, 19-22

Skup
3th International Conference Integrated Systems for Agri-Food Production SIPA'03

Mjesto i datum
Temišvar, Rumunjska, 20.11.2003. - 22.11.2003

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
honey; quality; Croatia

Sažetak
U ovom radu određena su fizikalno-kemijska svojstva 5 vrsta meda, ukupno 270 uzoraka (134 bagrem, 16 suncokret, 51 kesten, 46 kadulja i 23 medljika). Određivani su parametri propisani Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda (reducirajući šećeri, saharoza, voda, mineralne tvari, aktivnost dijastaze, hidroksimetilfurfurol-HMF, kiselost i peludna analiza).Osim ovih parametara, definiranih Pravilnikom, za sve tipove meda rađena je i analiza flavonoida. Većina uzoraka je bila unutar zahtjeva postavljenih Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Mandić, Milena L; Primorac, Ljiljana; Kenjerić, Daniela; Perl, Antonija; Klapec, Tomislav
Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification // Integrated Systems for Agri-Food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Temišvar: Editura Orizonturi Universitare, 2003. str. 19-22 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Mandić, M., Primorac, L., Kenjerić, D., Perl, A. & Klapec, T. (2003) Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification. U: Tucu, D. & Mnerie, D. (ur.)Integrated Systems for Agri-Food Production.
@article{article, author = {Mandi\'{c}, Milena L and Primorac, Ljiljana and Kenjeri\'{c}, Daniela and Perl, Antonija and Klapec, Tomislav}, year = {2003}, pages = {19-22}, keywords = {honey, quality, Croatia}, title = {Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification}, keyword = {honey, quality, Croatia}, publisher = {Editura Orizonturi Universitare}, publisherplace = {Temi\v{s}var, Rumunjska} }
@article{article, author = {Mandi\'{c}, Milena L and Primorac, Ljiljana and Kenjeri\'{c}, Daniela and Perl, Antonija and Klapec, Tomislav}, year = {2003}, pages = {19-22}, keywords = {honey, quality, Croatia}, title = {Quality of Croatian honeys and the new way of botanical origin identification}, keyword = {honey, quality, Croatia}, publisher = {Editura Orizonturi Universitare}, publisherplace = {Temi\v{s}var, Rumunjska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font