Pregled bibliografske jedinice broj: 141936
Kemijski sastav arome rogača (Ceratonia siliqua L.) izoliran dvjema metodama
Kemijski sastav arome rogača (Ceratonia siliqua L.) izoliran dvjema metodama, 2003., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 141936 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav arome rogača (Ceratonia siliqua L.) izoliran dvjema metodama
(Chemical composition of carob aroma (Ceratonia siliqua L.) isolated by two methods)
Autori
Škaro, Luka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
14.11
Godina
2003
Stranica
40
Mentor
Mastelić, Josip
Ključne riječi
plod rogača; aroma; GC-MS; metode izolacije
(carob bean; aroma; GC-MS; metdods of isolation)
Sažetak
Aroma rogača izolirana je dvjema metodama: vodenom destilacijom po Clevengeru i vodenom destilacijom-adsorbcijom na aktivnom ugljenu. Uspoređeni su prinosi dobivenih ulja i kemizam.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA