Pregled bibliografske jedinice broj: 141243
L'Aroma del Moscato
L'Aroma del Moscato // Vignevini, 1 (2000), 10; 37-44 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 141243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
L'Aroma del Moscato
(Aroma compounds of Muscat's grapes)
Autori
Ninino, M.N. ; Gluhić, David ; Zenarola, C. ; Crespan, G. ; Colugnati, G.
Izvornik
Vignevini (0390-0479) 1
(2000), 10;
37-44
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
aroma; moscato; monoterpeni; uva; maturazione; fermentazione
(aroma; muscat; monoterepene; grape; maturation; fermentation)
Sažetak
Po imenom Muškati u vinogradarskoj proizvodnji se nalazi nekoliko sorata ; M. bijeli, M. žuti, M. ottonel i dr. Zajedničko svojstvo svih muškata je izražena aroma i visoka količina aromatskih spojeva iz grupe monoterpena. Količina monoterpena se mijenja tijekom dozrijevanja grožđa, ali isto tako i tijekom procesa fermentacija i dozrijevanja vina.
Izvorni jezik
Ita
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstract