Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 140944

Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.)


Bubalo, Joško
Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.), 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 140944 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.)
(The effect of heat pre-treatment and storage temperature on postharvest behaviour of Satsuma mandarin (C. unshiu Marc.))

Autori
Bubalo, Joško

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.10

Godina
2003

Stranica
33

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
unshiu Marc.; čuvanje; potapanje u vrelu vodu; kvaliteta; temperatura; čuvanja
(Citrus unshiu Marc.; storage; hot water dips; quality; storage temperature)

Sažetak
Istraživano je djelovanje dviju temperatura čuvanja (0 i +3° C) na kvalitetu plodova mandarine unshiu cv. Saigon uz primjenu potapanja plodova tri minute u vodu (HWD)temperature 46, 48 50 i 52° C. Na temperaturi od 0°C HWD 48 je imao dobro sačuvane kiseline, a kod ostalih svojstava nije izazvao promjene u odnosu na kontrolu. Na temperaturi od 3°C nije bilo značajnijeg djelovanja tretmana na kemijski sastav plodova. Gubitak plodova na težini nakon čuvanja bio je manji kod plodova čuvanih na 0°C, u odnosu na čuvanje na+3°C. Indeks promjene boje bio povoljniji kod plodova čuvanih na 3°C.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178061

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bubalo, Joško
Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.), 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Bubalo, J. (2003) 'Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bubalo, Jo\v{s}ko}, year = {2003}, pages = {33}, keywords = {unshiu Marc., \v{c}uvanje, potapanje u vrelu vodu, kvaliteta, temperatura, \v{c}uvanja}, title = {Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature \v{c}uvanja na skladi\v{s}nu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.)}, keyword = {unshiu Marc., \v{c}uvanje, potapanje u vrelu vodu, kvaliteta, temperatura, \v{c}uvanja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bubalo, Jo\v{s}ko}, year = {2003}, pages = {33}, keywords = {Citrus unshiu Marc., storage, hot water dips, quality, storage temperature}, title = {The effect of heat pre-treatment and storage temperature on postharvest behaviour of Satsuma mandarin (C. unshiu Marc.)}, keyword = {Citrus unshiu Marc., storage, hot water dips, quality, storage temperature}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font