Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 140033

Sušenje hibrida Bc 592 pri različitim temperaturama i utjecaj sušenja na promjenu volumena zrna


Sito, Stjepan
Sušenje hibrida Bc 592 pri različitim temperaturama i utjecaj sušenja na promjenu volumena zrna // VII.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Birotisak, 1991. str. 59-66 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 140033 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sušenje hibrida Bc 592 pri različitim temperaturama i utjecaj sušenja na promjenu volumena zrna
(Drying process of hybrid Bc 592 at various air temperature and influence of drying on change of grain volume)

Autori
Sito, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
VII.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko - Zagreb : Birotisak, 1991, 59-66

Skup
Zrnko 1991

Mjesto i datum
Tuheljske Toplice, Hrvatska, 16.01.1991. - 19.01.1991

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
kukuruzno zrno; sušenje; temperatura; volumen; gustoća; dinamičko opterećenje
(maize grain; drying; temperature; volume; density; dynamic load)

Sažetak
Na osnovu sušenja hibrida kukuruza Bc 592 sa dvije temperature određena je krivulja sušenja. Mjerenje prije i poslije sušenja ustanovljena je promjena pojedinih dimenzija zrna kao i odnos ukupnog volumena. Nakon sušenja određen je lom zrna odnosno mehaničko oštećenje za oba režima. Međusobnom komparacijom izmjerenih i izračunatih veličina određen je utjecaj režima sušenja na dužinu trajanja procesa, promjenu dimenzija zrna, promjenu volumena zrna kao i podložnost zrna mehaničkom oštećenju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Sito (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sito, Stjepan
Sušenje hibrida Bc 592 pri različitim temperaturama i utjecaj sušenja na promjenu volumena zrna // VII.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Birotisak, 1991. str. 59-66 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Sito, S. (1991) Sušenje hibrida Bc 592 pri različitim temperaturama i utjecaj sušenja na promjenu volumena zrna. U: Katić, Z. (ur.)VII.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja.
@article{article, author = {Sito, Stjepan}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1991}, pages = {59-66}, keywords = {kukuruzno zrno, su\v{s}enje, temperatura, volumen, gusto\'{c}a, dinami\v{c}ko optere\'{c}enje}, title = {Su\v{s}enje hibrida Bc 592 pri razli\v{c}itim temperaturama i utjecaj su\v{s}enja na promjenu volumena zrna}, keyword = {kukuruzno zrno, su\v{s}enje, temperatura, volumen, gusto\'{c}a, dinami\v{c}ko optere\'{c}enje}, publisher = {Birotisak}, publisherplace = {Tuheljske Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Sito, Stjepan}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1991}, pages = {59-66}, keywords = {maize grain, drying, temperature, volume, density, dynamic load}, title = {Drying process of hybrid Bc 592 at various air temperature and influence of drying on change of grain volume}, keyword = {maize grain, drying, temperature, volume, density, dynamic load}, publisher = {Birotisak}, publisherplace = {Tuheljske Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font