Pregled bibliografske jedinice broj: 140026
Utjecaj hlađenja na osnovne kemijske vrijednosti zrna kukuruza
Utjecaj hlađenja na osnovne kemijske vrijednosti zrna kukuruza // X.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko (ur.).
Požega: Požeška tiskara, 1994. str. 112-119 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 140026 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj hlađenja na osnovne kemijske vrijednosti zrna kukuruza
(Cooled effect on basic chemical structures of corn kernels)
Autori
Krička, Tajana ; Sito, Stjepan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
X.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
/ Katić, Zvonko - Požega : Požeška tiskara, 1994, 112-119
Skup
X.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.01.1994. - 21.01.1994
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
zrno kukuruza; hlađenje zrakom; skladištenje
(corn kernels; air-cooled; storage)
Sažetak
Očuvanje kakvoće zrna kukuruza jedno je od osnovnih zahtjeva prilikom skladištenja. Jedno od načina je i očuvanje zrna u kontroliranim uvjetima temperature od 5°C. U ovom radu dat je osnovni kemijski sastav zrna kukuruza 6 različitih hibrida kukuruza, različite FAO grupe, odmah nakon sušenja, te nakon godine dana skladištenja u navedenoj atmosferi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb