Pregled bibliografske jedinice broj: 138861
Tendencije u potrošnji hrane i pića turista u Istri
Tendencije u potrošnji hrane i pića turista u Istri. Pula: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2003 (djelo za popularizaciju znanosti)
CROSBI ID: 138861 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tendencije u potrošnji hrane i pića turista u Istri
(Food and Drink Consumption Tendencies of Tourists in Istria)
Autori
Ružić, Pavlo ; Milohanović, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, djelo za popularizaciju znanosti, znanstvena
Izdavač
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
Grad
Pula
Godina
2003
Stranica
107
ISBN
953-97050-7-X
Ključne riječi
hrana; piće; turistička ponuda; potražnja i potrošnja; tendencije
(food; drink; tourism supply; demand and consumption; tendencies)
Sažetak
Predmet istraživanja u ovoj knjizi je prikupljanje relevantnih spoznaja o potrošnji hrane i pića turista na području Istre (Istarske županije). S tim u vezi nastoji se otkriti kako se turisti u Istri hrane, koje restorane posjećuju s obzirom na lokaciju i ponudu jela i pića, koja jela preferiraju (mesna, riblja, tjestenine, domaće specijalitete i sl.), koliko poznaju domaća jela i pića, kojim značajkama hrane pridaju veću pozornost (izgledu, kalorijama, zdravoj hrani i sl.), koliko često posjećuju restorane za vrijeme svog boravka u Istri, jesu li cijene hrane i pića visoke, koliko troše za hranu i piće po osobi dnevno i sl. Na temelju dobivenih podataka i spoznaja utvrđuju se tendencije u potrošnji hrane i pića.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija