Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 134173

Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda


Zorc, Davor
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 134173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda
(Homogenization in production of milk and milk products)

Autori
Zorc, Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.12

Godina
2000

Stranica
46

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
homogenizacija; kemijski sastav mlijeka; utjecaj u preradi
(homogenization; chemical composition of milk; effect in process)

Sažetak
Cilj diplomskog rada bio je opisati tehnološki postupak homogenizacije koji se primjenjuje u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda. Opisano je: mjesto homogenizatora u proizvodnoj liniji i princip rada homogenizatora, ocjena učinka homogenizacije. Prikazan je utjecaj homogenizacije na organoleptičke, fizikalne i tehnološke osobine mlijeka. Autor navodi prednosti i nedostatke homogeniziranog mlijeka te primjenu u proizvodnji sireva, sladoleda.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Davor Zorc (autor)

Avatar Url Neven Antunac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zorc, Davor
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Zorc, D. (2000) 'Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zorc, Davor}, year = {2000}, pages = {46}, keywords = {homogenizacija, kemijski sastav mlijeka, utjecaj u preradi}, title = {Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mlije\v{c}nih proizvoda}, keyword = {homogenizacija, kemijski sastav mlijeka, utjecaj u preradi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zorc, Davor}, year = {2000}, pages = {46}, keywords = {homogenization, chemical composition of milk, effect in process}, title = {Homogenization in production of milk and milk products}, keyword = {homogenization, chemical composition of milk, effect in process}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font