Pregled bibliografske jedinice broj: 134173
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 134173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Homogenizacija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda
(Homogenization in production of milk and milk products)
Autori
Zorc, Davor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.12
Godina
2000
Stranica
46
Mentor
Antunac, Neven
Ključne riječi
homogenizacija; kemijski sastav mlijeka; utjecaj u preradi
(homogenization; chemical composition of milk; effect in process)
Sažetak
Cilj diplomskog rada bio je opisati tehnološki postupak homogenizacije koji se primjenjuje u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda. Opisano je: mjesto homogenizatora u proizvodnoj liniji i princip rada homogenizatora, ocjena učinka homogenizacije. Prikazan je utjecaj homogenizacije na organoleptičke, fizikalne i tehnološke osobine mlijeka. Autor navodi prednosti i nedostatke homogeniziranog mlijeka te primjenu u proizvodnji sireva, sladoleda.
Izvorni jezik
Hrvatski