Pregled bibliografske jedinice broj: 133458
ODLIKE EKSTERIJERA DUBROVAČKE OVCE
ODLIKE EKSTERIJERA DUBROVAČKE OVCE // PROCEEDINGS XXXVIII CROATIAN SYMPOSIUM ON AGRICULTURE WITH INTENATIONAL PARTICIPATION / Tito Žimbrek (ur.).
Zagreb: Agonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 491-492 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 133458 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
ODLIKE EKSTERIJERA DUBROVAČKE OVCE
(EXTERIOR FEATURES OF DUBROVNIK SHEEP)
Autori
Mioč, Boro ; Ivanković, Ante, Pavić, Vesna ; Barać, Zdravko ; Sinković, Kamen ; Marić, Ivica.
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
PROCEEDINGS XXXVIII CROATIAN SYMPOSIUM ON AGRICULTURE WITH INTENATIONAL PARTICIPATION
/ Tito Žimbrek - Zagreb : Agonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003, 491-492
Skup
XXXVIII Znanstveni skup hrvatskih agronoma
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.02.2003. - 21.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
dubrovačka ovca - ruda; šilježica; eksterijer
(Dubrovnik sheep - ruda; hoggets; exterier)
Sažetak
Dubrovnik sheep is of medium built, proportional and firm body composition. The sheep fleece is closed to semi-closed, mostly white. Today's Dubrovnik sheep is beter developed (longer and of higher body weight) in relation to the one described by Rako in 1949. This can be attributed to the present better food conditions.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb