Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 133374

Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura


Perić, Gordana
Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 133374 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura
(The sensory quality of bread produced by mixed starters cultures)

Autori
Perić, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.11

Godina
2002

Stranica
48

Mentor
Grba, Slobodan

Ključne riječi
kvasci; starter-kulture; kiselo tijesto; pšenični kruh
(yeasts; starter-cultures; sourdough; wheat bread)

Sažetak
Tiejkom ovih istraživanja, dokazano je da se pravilnim vođenjem priprave kiselog tijesta s pomoću odabranih kultura za proizvodnju kruha od pšeničnog brašna postiže velika prednost pred uobičajenim načinom proizvodnje kruha s pomoću pekarskog kvasca. To se očituje u poboljšanju kakvoće kruha, posebice u okusu i mirusu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058022

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Slobodan Grba (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perić, Gordana
Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Perić, G. (2002) 'Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\'{c}, Gordana}, year = {2002}, pages = {48}, keywords = {kvasci, starter-kulture, kiselo tijesto, p\v{s}eni\v{c}ni kruh}, title = {Senzori\v{c}ka svojstva kruha proizvedenog s pomo\'{c}u mje\v{s}ovitih starter-kultura}, keyword = {kvasci, starter-kulture, kiselo tijesto, p\v{s}eni\v{c}ni kruh}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\'{c}, Gordana}, year = {2002}, pages = {48}, keywords = {yeasts, starter-cultures, sourdough, wheat bread}, title = {The sensory quality of bread produced by mixed starters cultures}, keyword = {yeasts, starter-cultures, sourdough, wheat bread}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font