Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 133311

Metode čuvanja startera za pekarstvo


Ziberi, Zibide
Metode čuvanja startera za pekarstvo, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 133311 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Metode čuvanja startera za pekarstvo
(Storage methods of starters in bakery)

Autori
Ziberi, Zibide

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.03

Godina
2003

Stranica
48

Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna

Ključne riječi
bakterije mliječne kiseline; starter-kulture; kiselo tijesto
(lactic acid bacteria; starter-cultures; sourdough)

Sažetak
Odabrana su tri načina čuvanja, na zraku, na + 4 C i pri -12 C. Određivanjem pH-vrijednosti i stupnja kiselosti nakon fermentacije u tijesti utvrđeno je da je čuvanje fiziološke aktivnosti starter-kultura najbolje ako se čuvanje odvija na zraku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058022

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Stehlik-Tomas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ziberi, Zibide
Metode čuvanja startera za pekarstvo, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ziberi, Z. (2003) 'Metode čuvanja startera za pekarstvo', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ziberi, Zibide}, year = {2003}, pages = {48}, keywords = {bakterije mlije\v{c}ne kiseline, starter-kulture, kiselo tijesto}, title = {Metode \v{c}uvanja startera za pekarstvo}, keyword = {bakterije mlije\v{c}ne kiseline, starter-kulture, kiselo tijesto}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ziberi, Zibide}, year = {2003}, pages = {48}, keywords = {lactic acid bacteria, starter-cultures, sourdough}, title = {Storage methods of starters in bakery}, keyword = {lactic acid bacteria, starter-cultures, sourdough}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font