Pregled bibliografske jedinice broj: 133311
Metode čuvanja startera za pekarstvo
Metode čuvanja startera za pekarstvo, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 133311 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Metode čuvanja startera za pekarstvo
(Storage methods of starters in bakery)
Autori
Ziberi, Zibide
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.03
Godina
2003
Stranica
48
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Ključne riječi
bakterije mliječne kiseline; starter-kulture; kiselo tijesto
(lactic acid bacteria; starter-cultures; sourdough)
Sažetak
Odabrana su tri načina čuvanja, na zraku, na + 4 C i pri -12 C. Određivanjem pH-vrijednosti i stupnja kiselosti nakon fermentacije u tijesti utvrđeno je da je čuvanje fiziološke aktivnosti starter-kultura najbolje ako se čuvanje odvija na zraku.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Stehlik-Tomas
(mentor)