Pregled bibliografske jedinice broj: 133160
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 133160 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca
(The alternative raw material-whey for food yeast production)
Autori
Manenica, Jelena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.04
Godina
2002
Stranica
49
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Ključne riječi
Kluyveromyces marxianus; sirutka; laktoza; preframbeni kvasac
(Kluyveromyces marxianus; whey; lactose; food yeast)
Sažetak
Najbolji prinosi biomase ostvareni su u deproteiniziranoj sirutki koja je sadržavala 5 % laktoze i iznosila je 5, 19 g.stv/L. S povećanjem protoka zraka, raste i specifična brzina rasta također u podlozi s 5 % laktoze
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Stehlik-Tomas
(mentor)