Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 133160

Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca


Manenica, Jelena
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 133160 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca
(The alternative raw material-whey for food yeast production)

Autori
Manenica, Jelena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.04

Godina
2002

Stranica
49

Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna

Ključne riječi
Kluyveromyces marxianus; sirutka; laktoza; preframbeni kvasac
(Kluyveromyces marxianus; whey; lactose; food yeast)

Sažetak
Najbolji prinosi biomase ostvareni su u deproteiniziranoj sirutki koja je sadržavala 5 % laktoze i iznosila je 5, 19 g.stv/L. S povećanjem protoka zraka, raste i specifična brzina rasta također u podlozi s 5 % laktoze

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058022

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Stehlik-Tomas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Manenica, Jelena
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Manenica, J. (2002) 'Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Manenica, Jelena}, year = {2002}, pages = {49}, keywords = {Kluyveromyces marxianus, sirutka, laktoza, preframbeni kvasac}, title = {Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca}, keyword = {Kluyveromyces marxianus, sirutka, laktoza, preframbeni kvasac}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Manenica, Jelena}, year = {2002}, pages = {49}, keywords = {Kluyveromyces marxianus, whey, lactose, food yeast}, title = {The alternative raw material-whey for food yeast production}, keyword = {Kluyveromyces marxianus, whey, lactose, food yeast}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font