Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 133111

Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo


Grubišić, Goran
Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 133111 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo
(Preparation of stabilized yeast cream for baking industry)

Autori
Grubišić, Goran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.05

Godina
2003

Stranica
100

Mentor
Grba, Slobodan

Ključne riječi
kvaščevo mlijeko; stabilizacija
(cream yeast; stabilisation)

Sažetak
Najefikasnija polisaharidna guma koja je kod najmanje koncentracije (0, 05 % na kvaščevo mlijeko) i uz najkraće vrijeme mješanja (60 minuta) omogućila proizvodnju potpuno homogenog kvaščevog mlijeka s relativno niskim viskozitetom pokazala pokazala se je xantan guma. Na temelju laboratorijskih rezultata provedena su istraživanja s xantan gumom u većem mjerilu koja su potvrdila mogućnost proizovdnje stabilnog kvaščevog mlijeka bez bitne promjene fermentacijske aktivnosti tijekom tri tjedna u hlađenim uvjetima skladištenja bez mješanja i pri temperaturi 5-8 stupnjeva C.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058022

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Slobodan Grba (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grubišić, Goran
Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Grubišić, G. (2003) 'Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grubi\v{s}i\'{c}, Goran}, year = {2003}, pages = {100}, keywords = {kva\v{s}\v{c}evo mlijeko, stabilizacija}, title = {Priprava stabilne kva\v{s}\v{c}eve suspenzije za pekarstvo}, keyword = {kva\v{s}\v{c}evo mlijeko, stabilizacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grubi\v{s}i\'{c}, Goran}, year = {2003}, pages = {100}, keywords = {cream yeast, stabilisation}, title = {Preparation of stabilized yeast cream for baking industry}, keyword = {cream yeast, stabilisation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font