Pregled bibliografske jedinice broj: 133013
Proizvodnja i potrošnja goveđeg mesa u Europskoj Uniji
Proizvodnja i potrošnja goveđeg mesa u Europskoj Uniji, 2002., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 133013 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i potrošnja goveđeg mesa u Europskoj Uniji
(Beef production and consumption in European Union)
Autori
Pavić, Dubravka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.09
Godina
2002
Stranica
26
Mentor
Karadjole, Ivo
Ključne riječi
Govedarska proizvodnja; goveđe meso; Europska Unija; uvoz; izvoz
(Cattle; production; beef meat; European Union; import; export)
Sažetak
U radu smo razmotrili govedarsku proizvodnju i potrošnju goveđeg mesa u Europskoj Uniji. U Europskoj Uniji utvrđen je trend smanjenja grla goveda za klanje, zatim proizvodnje i potrošnje goveđeg mesa. Europska Unija ima značajno veću proizvodnju goveđeg mesa od postojeće potrošnje. U Europskoj Uniji proizvodnja i potrošnja goveđeg mesa je smanjena od 1996. godine, odnosno BSE krize. Osim BSE krize na proizvodnju i potrošnju goveđeg mesa veliku ulogu je odigrala ekonomska kriza koja je dovela do sniženja cijene konkurentnih vrsta mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA