Pregled bibliografske jedinice broj: 132060
Određivanje gorčine i diacetila u pivu
Određivanje gorčine i diacetila u pivu, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 132060 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje gorčine i diacetila u pivu
(Determination of bitterness and diacetyl in beer)
Autori
Grabar, Krešimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.03
Godina
2003
Stranica
48
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
pivo; gorčina; udjel diacetila
(beer; bitterness; diacetyl content)
Sažetak
U ovom radu vršena je kontrola kvalitete dviju vrsta piva, proizvoda Zagrebačke pivovare d.d. Vršilo se određivanje dvaju parametara, gorčine i udjela diacetila. Korištene metode su UV-spektrofotometrija i plinska kromatografija. Dobiveni rezultati su u granicama koje predviđa specifikacija Zagrebačke pivovare za Ožujsko pivo i Stellu Artoise.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058018
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)