Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 132060

Određivanje gorčine i diacetila u pivu


Grabar, Krešimir
Određivanje gorčine i diacetila u pivu, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 132060 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje gorčine i diacetila u pivu
(Determination of bitterness and diacetyl in beer)

Autori
Grabar, Krešimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.03

Godina
2003

Stranica
48

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
pivo; gorčina; udjel diacetila
(beer; bitterness; diacetyl content)

Sažetak
U ovom radu vršena je kontrola kvalitete dviju vrsta piva, proizvoda Zagrebačke pivovare d.d. Vršilo se određivanje dvaju parametara, gorčine i udjela diacetila. Korištene metode su UV-spektrofotometrija i plinska kromatografija. Dobiveni rezultati su u granicama koje predviđa specifikacija Zagrebačke pivovare za Ožujsko pivo i Stellu Artoise.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grabar, Krešimir
Određivanje gorčine i diacetila u pivu, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Grabar, K. (2003) 'Određivanje gorčine i diacetila u pivu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grabar, Kre\v{s}imir}, year = {2003}, pages = {48}, keywords = {pivo, gor\v{c}ina, udjel diacetila}, title = {Odre\djivanje gor\v{c}ine i diacetila u pivu}, keyword = {pivo, gor\v{c}ina, udjel diacetila}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grabar, Kre\v{s}imir}, year = {2003}, pages = {48}, keywords = {beer, bitterness, diacetyl content}, title = {Determination of bitterness and diacetyl in beer}, keyword = {beer, bitterness, diacetyl content}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font