Pregled bibliografske jedinice broj: 131230
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 131230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Količine metala u čokoladi i sirovinama za proizvodnju
(Quantity of metals in chocolate and raw materials for production)
Autori
Grgić, Angelina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.10
Godina
2002
Stranica
62
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
čokolada; atomska apsorpcijska spektrofotometrija; metali
(chocolate; atomic absorption spectrophotometry; metals)
Sažetak
U ovom radu određivano je pet metala: bakar, olovo, željezo, kadmij i cink, u sirovinama, poluproizvodu i gotovom proizvodu - čokolada, korištenjem metode atomske apsorpcijske spektrofotometrije (AAS). Dobiveni udio metala uspoređivan je s Pravilnikom. Statističkom obradom podataka utvrđeno je da postoji signifikantna razlika udjela pojedinih metala između šarži i između proizvođača osnovne sirovine kakaoa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058018
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)