Pregled bibliografske jedinice broj: 129954
Varijabilnost fizikalnih svojstava, kemijskog sastava i hranjivosti hibrida kukuruza u tovu pilića
Varijabilnost fizikalnih svojstava, kemijskog sastava i hranjivosti hibrida kukuruza u tovu pilića // Priopćenja / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 411-416 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
CROSBI ID: 129954 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Varijabilnost fizikalnih svojstava, kemijskog sastava i hranjivosti hibrida kukuruza u tovu pilića
(Variability in physical characteristics, chemical compostition and nutritive value of corn hybrids for broiler chickens)
Autori
Grbeša, Darko ; Kiš, Goran ; Varga, Boris ; Kapš, Miroslav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni
Izvornik
Priopćenja
/ Žimbrek, Tito - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003, 411-416
Skup
XXXVIII. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.02.2003. - 21.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
hibridi kukuruza; fizikalna svojstva; kemijski sastav; tov pilića
(corn hybrids; physical characteristics; chemical composition; broiler performance)
Sažetak
Cilj ovog rada je ukratko prikazati razlike u fizikalnim svojstvima, kemijskom sastavu i hranjivosti u tovu pilića 10 hibrida kukuruza koji se koriste u RH i moguće izvore njihove varijabilnosti. Razlike u fizikalnim svojstvima i kemijskom sastvu između hibrida konvencionalnog kukuruza se odražavaju u razlikama u njihovoj hranjivosti u tovu pilića do 21 dana starosti. Hibridi s višim sadržajem ulja-masnih kiselina i proteina-aminokiselina, te donekle i više hektolitarske mase postižu bolje proizvodne rezultate u umjereno intenzivnom tovu pilića do 21 dana starosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)