Pregled bibliografske jedinice broj: 129751
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 129751 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja
(Physical and chemical characteristics of corn kernels after cooking thretman)
Autori
Lukić, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.07
Godina
2003
Stranica
52
Mentor
Voća, Neven
Ključne riječi
Zrno kukuruza; svojstva; uparivanje
(Corn kernels; characteristics; cooking)
Sažetak
Ovim diplomskim radom je svrha utvrditi da li je moguće poboljšati fizikalno-kemijska svojstva zrna kukuruza nakon termičke dorade uparivanja, i to tako da se zrno kukuruza neposredno nakon ubiranja odmah upariva i suši. Time bi se smanjili troškovi za jedno sušenje i ubrzao cijeli proces. Ispitati će se koliki utjecaj ima metoda uparivanja na brzinu sušenja i na fizkalno-kemijska svojstva zrna kukuruza u odnosu na klasično osušeno zrno. Utvrđeno je poboljšanje fizikalno-kemijskih svojstava kukuruza nakon termičke dorade uparivanja hibrida Bc 354 i Bc 394.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA