Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 129751

Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja


Lukić, Ana
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 129751 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja
(Physical and chemical characteristics of corn kernels after cooking thretman)

Autori
Lukić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2003

Stranica
52

Mentor
Voća, Neven

Ključne riječi
Zrno kukuruza; svojstva; uparivanje
(Corn kernels; characteristics; cooking)

Sažetak
Ovim diplomskim radom je svrha utvrditi da li je moguće poboljšati fizikalno-kemijska svojstva zrna kukuruza nakon termičke dorade uparivanja, i to tako da se zrno kukuruza neposredno nakon ubiranja odmah upariva i suši. Time bi se smanjili troškovi za jedno sušenje i ubrzao cijeli proces. Ispitati će se koliki utjecaj ima metoda uparivanja na brzinu sušenja i na fizkalno-kemijska svojstva zrna kukuruza u odnosu na klasično osušeno zrno. Utvrđeno je poboljšanje fizikalno-kemijskih svojstava kukuruza nakon termičke dorade uparivanja hibrida Bc 354 i Bc 394.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178001

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Voća (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lukić, Ana
Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Lukić, A. (2003) 'Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termičkog postupka uparivanja', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Luki\'{c}, Ana}, year = {2003}, pages = {52}, keywords = {Zrno kukuruza, svojstva, uparivanje}, title = {Fizikalno-kemijska svojstva kukuruza nakon termi\v{c}kog postupka uparivanja}, keyword = {Zrno kukuruza, svojstva, uparivanje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Luki\'{c}, Ana}, year = {2003}, pages = {52}, keywords = {Corn kernels, characteristics, cooking}, title = {Physical and chemical characteristics of corn kernels after cooking thretman}, keyword = {Corn kernels, characteristics, cooking}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font