Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1281766

Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i prešanja cijelog grozda


Buršić, Toni
Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i prešanja cijelog grozda, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč


CROSBI ID: 1281766 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i prešanja cijelog grozda
(Properties of Malvazija istarska wine prepared by maceration and pressing of whole grapes)

Autori
Buršić, Toni

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni odjel Poreč

Mjesto
Poreč

Datum
09.09

Godina
2014

Stranica
59

Mentor
Petrović, Siniša

Ključne riječi
Malvazija istarska, prerada, fenoli, ekstrakt
(Malvazija istarska, grape processing, phenols, extract)

Sažetak
U tri vina malvazije istarske primjenjene su tri različite tehnologije proizvodnje: vino koje je proizvedeno standarnom tehnologijom, brzom preradom grožđa, (varijanta M), vino sa hladnom maceracijom 24 sata 10 oC (varijanta MAC) i vino kod kojeg je prešan cijeli grozd (varijanta G). Utjecaj hladne maceracije i prešanje cijelog grozda utjecao je na osnovni kemijski sastav mošta i vina kao i na koncentraciju ukupnih polifenola i suhog ekstrakta. Sadržaj ukupnih fenola daleko je veći kod vina kod kojeg je provedena maceracija, a u istom vinu je i sadržaj suhog ekstrakta najveći. Metoda prešanja cijelog grozda nije dala veće razlike u kemijskim parametrima u odnosu na kontrolno vino (M). Senzorna analiza provedena je metodom 100 bodova, pri čemu je najbolje ocjenjeno vino dobiveno procesom hladne maceracije (MAC).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Siniša Petrović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Buršić, Toni
Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i prešanja cijelog grozda, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč
Buršić, T. (2014) 'Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i prešanja cijelog grozda', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bur\v{s}i\'{c}, Toni}, year = {2014}, pages = {59}, keywords = {Malvazija istarska, prerada, fenoli, ekstrakt}, title = {Osobine vina Malvazija istarska dobivenog primjenom maceracije i pre\v{s}anja cijelog grozda}, keyword = {Malvazija istarska, prerada, fenoli, ekstrakt}, publisherplace = {Pore\v{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bur\v{s}i\'{c}, Toni}, year = {2014}, pages = {59}, keywords = {Malvazija istarska, grape processing, phenols, extract}, title = {Properties of Malvazija istarska wine prepared by maceration and pressing of whole grapes}, keyword = {Malvazija istarska, grape processing, phenols, extract}, publisherplace = {Pore\v{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font