Pregled bibliografske jedinice broj: 128085
Švapski kulinarij : dodir tradicija u Hrvatskoj = Süddeutsches Culinarium : Begegnung von Kochtraditionen in Kroatien
Švapski kulinarij : dodir tradicija u Hrvatskoj = Süddeutsches Culinarium : Begegnung von Kochtraditionen in Kroatien. Zagreb: Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj, 2003 (monografija)
CROSBI ID: 128085 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Švapski kulinarij : dodir tradicija u Hrvatskoj =
Süddeutsches Culinarium : Begegnung von
Kochtraditionen in Kroatien
(South-German Culinarium : The Contiguity of
Traditions in Croatia)
Autori
Rittig-Beljak, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena
Izdavač
Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj
Grad
Zagreb
Godina
2003
Stranica
222
ISBN
953-6964-08-2
Ključne riječi
švapska kuhinja ; tradicija
(South-German cuisine ; tradition)
Sažetak
Stavljajući sadržaj današnje prehrambene kulture Hrvatske u povijesni i interkulturni kontekst, autorica nastoji odgovoriti koji su kulturni dodiri urodili bliskošću prehrambenog ukusa Srednje Europe.Tražene odgovore upotpunjuje lista jela, efektan materijalni dokaz antropološkom promišljanju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0189005
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
Profili:
Nives Beljak
(autor)