Pregled bibliografske jedinice broj: 127546
Optimisation of Separation Amino Acids by Thin-Layer Chromatography
Optimisation of Separation Amino Acids by Thin-Layer Chromatography // 13. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : sažeci = Abstracts / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo ; Hinus, 2003. str. 150-150 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 127546 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Optimisation of Separation Amino Acids by Thin-Layer Chromatography
Autori
Rezić, Iva ; Bokić, Ljerka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
13. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : sažeci = Abstracts
/ Zrnčević, Stanka - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo ; Hinus, 2003, 150-150
ISBN
953-6894-08-4
Skup
13. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjer
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.02.2003. - 19.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
amino acids; thin layer chromatography
Sažetak
Sequences of 22 different amino acids that are bounded by peptide linkages are specific to each protein, and they can be broken down by hydrolysis. In this paper a possibility of separation and identification of amino acids by thin - layer chromatography was examined. The best separation was achieved on cellulose layer with butanol-acetic acid - water and methanol - chloroform - ammonium (17%) nd by visualisation with the ninhidrine and isatine. A highly sensitive 3CCD colour video camera was used to capture the chromatograms under white light. Optimisation was performed using experimental design software package Design. - Expert 6.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Tekstilna tehnologija