Pregled bibliografske jedinice broj: 12739
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 417-426 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
CROSBI ID: 12739 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre
(Typical foodstuffs in tourist supply of Istria)
Autori
Koprivnjak, Olivera ; Milotić, Aldo ; Peršurić, Đordano
Izvornik
Tourism and hospitality management (1330-7533) 3
(1997), 2;
417-426
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
turistička ponuda; Istra; tipični prehrambeni proizvodi; oznaka podrijetla
(tourist supply; Istria; typical foodstuffs; denomination of origin)
Sažetak
Turistička ponuda svake zemlje teži osebujnosti i prepoznatljivosti. Jedan od značajnih doprinosa ovakvoj ponudi svakako su i tipični prehrambeni proizvodi koji u sebi objedinjuju specifičnosti podneblja, kulturnog nasljeđa i tradicija jedne zemlje. U ovom je radu dano obrazloženje definicija i postupaka zaštite tipičnih prehrambenih proizvoda iz međunarodnog zakonodavstva. Istraženi su stavovi i mišljenja turista, te subjekata ponude u trgovini i ugostiteljstvu o tipičnim prehrambenim proizvodima na području Istre. Usporedbom zakonskih propisa vezanih uz tipične prehrambene proizvode, zaključeno je da hrvatsko zakonodavstvo ne prati tendencije zemalja zapadne Europe. Iz rezultata istraživanja zaključeno je da među stranim turistima postoji značajno zanimanje za ove proizvode, no ono je umanjeno činjenicom da su oni relativno skupi, te da nemaju odgovoarajuću garancije podrijetla i kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- EconLit
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB International
- Sociological Abstracts San Diego