Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 12739

Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre


Koprivnjak, Olivera; Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 417-426 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)


CROSBI ID: 12739 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre
(Typical foodstuffs in tourist supply of Istria)

Autori
Koprivnjak, Olivera ; Milotić, Aldo ; Peršurić, Đordano

Izvornik
Tourism and hospitality management (1330-7533) 3 (1997), 2; 417-426

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo

Ključne riječi
turistička ponuda; Istra; tipični prehrambeni proizvodi; oznaka podrijetla
(tourist supply; Istria; typical foodstuffs; denomination of origin)

Sažetak
Turistička ponuda svake zemlje teži osebujnosti i prepoznatljivosti. Jedan od značajnih doprinosa ovakvoj ponudi svakako su i tipični prehrambeni proizvodi koji u sebi objedinjuju specifičnosti podneblja, kulturnog nasljeđa i tradicija jedne zemlje. U ovom je radu dano obrazloženje definicija i postupaka zaštite tipičnih prehrambenih proizvoda iz međunarodnog zakonodavstva. Istraženi su stavovi i mišljenja turista, te subjekata ponude u trgovini i ugostiteljstvu o tipičnim prehrambenim proizvodima na području Istre. Usporedbom zakonskih propisa vezanih uz tipične prehrambene proizvode, zaključeno je da hrvatsko zakonodavstvo ne prati tendencije zemalja zapadne Europe. Iz rezultata istraživanja zaključeno je da među stranim turistima postoji značajno zanimanje za ove proizvode, no ono je umanjeno činjenicom da su oni relativno skupi, te da nemaju odgovoarajuću garancije podrijetla i kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
01470103

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč


Citiraj ovu publikaciju:

Koprivnjak, Olivera; Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano
Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 417-426 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
Koprivnjak, O., Milotić, A. & Peršurić, Đ. (1997) Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre. Tourism and hospitality management, 3 (2), 417-426.
@article{article, author = {Koprivnjak, Olivera and Miloti\'{c}, Aldo and Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano}, year = {1997}, pages = {417-426}, keywords = {turisti\v{c}ka ponuda, Istra, tipi\v{c}ni prehrambeni proizvodi, oznaka podrijetla}, journal = {Tourism and hospitality management}, volume = {3}, number = {2}, issn = {1330-7533}, title = {Tipi\v{c}ni prehrambeni proizvodi u turisti\v{c}koj ponudi Istre}, keyword = {turisti\v{c}ka ponuda, Istra, tipi\v{c}ni prehrambeni proizvodi, oznaka podrijetla} }
@article{article, author = {Koprivnjak, Olivera and Miloti\'{c}, Aldo and Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano}, year = {1997}, pages = {417-426}, keywords = {tourist supply, Istria, typical foodstuffs, denomination of origin}, journal = {Tourism and hospitality management}, volume = {3}, number = {2}, issn = {1330-7533}, title = {Typical foodstuffs in tourist supply of Istria}, keyword = {tourist supply, Istria, typical foodstuffs, denomination of origin} }

Časopis indeksira:


  • EconLit


Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB International
  • Sociological Abstracts San Diego





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font