Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1265677

Osnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama


Petrović, Elena
Osnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Požegi, Požega


CROSBI ID: 1265677 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama
(Basic chemical parameters of wheat in different years)

Autori
Petrović, Elena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Veleučilište u Požegi

Mjesto
Požega

Datum
08.07

Godina
2016

Stranica
26

Mentor
Obradović, Valentina

Ključne riječi
sorta pšenice, postotak vlage, hektolitarska masa, udio primjesa, postotak glutena, normativi
(varieties of wheat, moisture percentage, hectoliter weight, proportion of impurities, gluten percentage, norms)

Sažetak
Zadatak ovog završnog rada bio je usporedba parametara kakvoće različitih sorti pšenice kroz nekoliko godina, to jest usporedba sorti Feliks, Lucija, Olimpija, Srpanjka i Vulkan i njihovih kemijskih parametara u 2010., 2011. i 2015. godini. Uspoređeni su podatci o postotku vlage, hektolitarskoj masi, udjelu primjesa i postotku glutena u sortama. Podatci o sortama pšenice dobiveni su iz PJ Požežanke, Kutjevo d.d. Usporedba se vršila sukladno s normativima propisanima u katalogu Poljoprivrednog instituta Osijek i sukladno normativima koji su propisani od strane Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Na osnovi provedene usporedbe utvrđeno je da nisu sve sorte pšenice bile pogodne za upotrebu u ljudskoj prehrani i za upotrebu za mlinsku preradu jer nisu zadovoljavale propisane standarde.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Završni rad



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Valentina Obradović (mentor)

Avatar Url Elena Petrović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Petrović, Elena
Osnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Požegi, Požega
Petrović, E. (2016) 'Osnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama', diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Požegi, Požega.
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Elena}, year = {2016}, pages = {26}, keywords = {sorta p\v{s}enice, postotak vlage, hektolitarska masa, udio primjesa, postotak glutena, normativi}, title = {Osnovni kemijski parametri zrna p\v{s}enice u razli\v{c}itim godinama}, keyword = {sorta p\v{s}enice, postotak vlage, hektolitarska masa, udio primjesa, postotak glutena, normativi}, publisherplace = {Po\v{z}ega} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Elena}, year = {2016}, pages = {26}, keywords = {varieties of wheat, moisture percentage, hectoliter weight, proportion of impurities, gluten percentage, norms}, title = {Basic chemical parameters of wheat in different years}, keyword = {varieties of wheat, moisture percentage, hectoliter weight, proportion of impurities, gluten percentage, norms}, publisherplace = {Po\v{z}ega} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font