Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 126554

Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare


Held, Armando
Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 126554 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare
(Influence of season variations of raw milk acidity to production assortment in dairy industry)

Autori
Held, Armando

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
13.12

Godina
2002

Stranica
40

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
svježe mlijeko; stupanj kiselosti; proizvodni asortiman
(raw milk; acidity; production assortment)

Sažetak
Tijekom 365 dana praćena je kiselost zaprimlljenog mlijeka u mljekari MIA Osijek. Utvrđeno je da kiselost zaprimljenog mlijeka nije ovisna o godišnjem dobu, jer su najveća odstupanja u kiselosti zabilježena u zimskim mjesecima i rano proljeće, kada su temperature niske. S obzirom na prosječnu kiselost zaprimljenog mlijeka proizvodni asortiman prilagođavao se manjim promjenama bilance. U trenucima povećane kiselosti zaprimljenog mlijeka zabilježena je povećana kondenziranog mlijeka i mlijeka u prahu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Held, Armando
Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Held, A. (2002) 'Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Held, Armando}, year = {2002}, pages = {40}, keywords = {svje\v{z}e mlijeko, stupanj kiselosti, proizvodni asortiman}, title = {Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svje\v{z}eg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare}, keyword = {svje\v{z}e mlijeko, stupanj kiselosti, proizvodni asortiman}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Held, Armando}, year = {2002}, pages = {40}, keywords = {raw milk, acidity, production assortment}, title = {Influence of season variations of raw milk acidity to production assortment in dairy industry}, keyword = {raw milk, acidity, production assortment}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font