Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 126489

Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade


Vlastnik, Suzana
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 126489 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade
(Influence of two different processes of milk powder production to milk chocolate quality)

Autori
Vlastnik, Suzana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
19.07

Godina
2002

Stranica
58

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
mliječna čokolada; senzorska svojstva; mlijeko u prahu; sušenje na valjcima; sušenje raspršivanjem
(milk chocolate; sensory properties; milk powder; roller drying process; spray drying process)

Sažetak
Tri serije čokolade proizvedene su s mlijekom sušenim na valjcima, od tri različita proizvođača, a tri serije s mlijekom sušenim raspršivanjem, također od tri različita proizvođača. Serije su međusobno uspoređene senzorskim analizama. Rezultati su pokazali da je veću senzorsku kakvoću imala čokolada proizvedena s mlijekom sušenim na valjcima. Uz nešto finiju teksturu, mliječna čokolada s mlijekom u prahu sušenim na valjcima imala je bollje ocijenjen okus, miris i bolju topljivost u ustima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vlastnik, Suzana
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Vlastnik, S. (2002) 'Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vlastnik, Suzana}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {mlije\v{c}na \v{c}okolada, senzorska svojstva, mlijeko u prahu, su\v{s}enje na valjcima, su\v{s}enje raspr\v{s}ivanjem}, title = {Utjecaj razlike tehnolo\v{s}kih postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvo\'{c}u mlije\v{c}ne \v{c}okolade}, keyword = {mlije\v{c}na \v{c}okolada, senzorska svojstva, mlijeko u prahu, su\v{s}enje na valjcima, su\v{s}enje raspr\v{s}ivanjem}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vlastnik, Suzana}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {milk chocolate, sensory properties, milk powder, roller drying process, spray drying process}, title = {Influence of two different processes of milk powder production to milk chocolate quality}, keyword = {milk chocolate, sensory properties, milk powder, roller drying process, spray drying process}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font