Pregled bibliografske jedinice broj: 126489
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 126489 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade
(Influence of two different processes of milk powder production to milk chocolate quality)
Autori
Vlastnik, Suzana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
19.07
Godina
2002
Stranica
58
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
mliječna čokolada; senzorska svojstva; mlijeko u prahu; sušenje na valjcima; sušenje raspršivanjem
(milk chocolate; sensory properties; milk powder; roller drying process; spray drying process)
Sažetak
Tri serije čokolade proizvedene su s mlijekom sušenim na valjcima, od tri različita proizvođača, a tri serije s mlijekom sušenim raspršivanjem, također od tri različita proizvođača. Serije su međusobno uspoređene senzorskim analizama. Rezultati su pokazali da je veću senzorsku kakvoću imala čokolada proizvedena s mlijekom sušenim na valjcima. Uz nešto finiju teksturu, mliječna čokolada s mlijekom u prahu sušenim na valjcima imala je bollje ocijenjen okus, miris i bolju topljivost u ustima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija