Pregled bibliografske jedinice broj: 1264731
Povezanost prehrambenog unosa kuhinjske soli i kardiovaskularnog zdravlja- od temeljnog istraživanja do javnozdravstvenih mjera
Povezanost prehrambenog unosa kuhinjske soli i kardiovaskularnog zdravlja- od temeljnog istraživanja do javnozdravstvenih mjera // IX. Dani Andrije Štampara
Slavonski Brod, Hrvatska, 2023. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1264731 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Povezanost prehrambenog unosa kuhinjske soli i kardiovaskularnog zdravlja- od temeljnog istraživanja do javnozdravstvenih mjera
(Relationship of dietary salt intake and cardiovascular diseases- from basic research to public health action)
Autori
Drenjančević, Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
IX. Dani Andrije Štampara
Mjesto i datum
Slavonski Brod, Hrvatska, 31.03.2023. - 01.04.2023
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
kuhinjska sol, kardiovaskularne bolesti,
(Kitchen salt, cardiovascular diseases)
Sažetak
Rad prikazuje istraživanja o utjecaju konzumacije kuhinjske soli na mikrovaskularnu funkciju te javnozdravstvene napore da se unos soli smanji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Projekti:
MEFOS--MEFOS-IP-2023-26 - Povišeni prehrambeni unos kuhinjske soli (NaCl) i uloga oksidativnog stresa u mehanizmima vaskularne reaktivnosti u animalnim modelima i staničnim kulturama - 2023. (Drenjančević, Ines, MEFOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Medicinski fakultet, Osijek
Profili:
Ines Drenjančević
(autor)