Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1264485

Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova


Tuntar, Vanessa
praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč


CROSBI ID: 1264485 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova
(Measurement of malolactic fermentation in Malvazija istarska wine using enzymatic tests)

Autori
Tuntar, Vanessa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni odjel Poreč

Mjesto
Poreč

Datum
22.09

Godina
2014

Stranica
47

Mentor
Petrović, Siniša

Ključne riječi
Malvazija istarska, malolaktična fermentacija, jabučna kiselina, mliječna kiselina
(Malvazija istarska, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid)

Sažetak
Malvazija Istarska bijela svrstava se u autohtoni hrvatski kultivar, koji je visoko zastupljen u vinogradima obiteljskih gospodarstava i malih i velikih proizvođača na području Istre. U pojedinim godinama vina navedenog kultivara karakterizira visoka kiselost, odnosno visoka koncentracija jabučne kiseline. Primjenjenim metodama otkiseljavanja promjenjen je kiselinski sastav vina, a ukupna kakvoća je modificirana ovisno o načinu otkiseljavanja. Na osnovi rezultata senzornog ocjenjivanja bolje kakvoće bilo je vino Malvazija istarska u kojem je provedena kontrolirana malolaktična fermentacija (MLF). Vino u kojem nije provedena MLF, pokazalo je nisku vrijednost mliječne kiseline i naknadnu spontanu MLF. Smanjenje visoke kiselosti u vinu sorte Malvazija Istarska, rezultira poboljšanjem ukupne kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Siniša Petrović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tuntar, Vanessa
praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč
Tuntar, V. (2014) 'praćenje malolaktične fermentacije u vinu Malvazija istarska pomoću enzimskih testova', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tuntar, Vanessa}, year = {2014}, pages = {47}, keywords = {Malvazija istarska, malolakti\v{c}na fermentacija, jabu\v{c}na kiselina, mlije\v{c}na kiselina}, title = {pra\'{c}enje malolakti\v{c}ne fermentacije u vinu Malvazija istarska pomo\'{c}u enzimskih testova}, keyword = {Malvazija istarska, malolakti\v{c}na fermentacija, jabu\v{c}na kiselina, mlije\v{c}na kiselina}, publisherplace = {Pore\v{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tuntar, Vanessa}, year = {2014}, pages = {47}, keywords = {Malvazija istarska, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid}, title = {Measurement of malolactic fermentation in Malvazija istarska wine using enzymatic tests}, keyword = {Malvazija istarska, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid}, publisherplace = {Pore\v{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font