Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1264471

Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu.


Rumin, Kristina
Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu., 2015., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč


CROSBI ID: 1264471 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu.
(Measurement of malolactic fermentation in Teran wine using enzymatic tests for malic and lactic acid)

Autori
Rumin, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Poljoprivredni odjel Poreč

Mjesto
Poreč

Datum
22.09

Godina
2015

Stranica
36

Mentor
Petrović, Siniša

Ključne riječi
Teran crni, malolaktična fermentacija, mliječna kiselina, jabučna kiselina
(Teran black, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid)

Sažetak
Teran crni je stara autohtona istarska sorta koja se uzgajala u Istri te u susjednim zemljama. Karakteriziraju ga povišene kiseline zbog kojih ga duže vremena ostavljamo na talogu, te kasnim pretakanjem pospješujemo biološku razgradnju jabučne kiseline u mliječnu. U ovom radu istraživali smo razvoj malolaktične fermentacije te smo uz pomoć enzimatskih mjerenja određivali koncentraciju jabučne i mliječne kiseline. Imali smo tri uzorka barrique bačva (MLFS), inoks bačva (K) i bocun (MLFI) u kojima smo pratili razvoj dodanih i spontanih malolaktičnih bakterija. Testovima smo utvrdili da je od sva tri navedena uzorka jedino uzorak MLFI imao znatni porast jabučne kiseline, dok u preostala dva imamo minimalne poraste.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Siniša Petrović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rumin, Kristina
Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu., 2015., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč
Rumin, K. (2015) 'Praćenje malolaktične fermentacije u vinu Teran crni pomoću enzimskih testova za jabučnu i mliječnu kiselinu.', diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Poreč, Poreč.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rumin, Kristina}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {Teran crni, malolakti\v{c}na fermentacija, mlije\v{c}na kiselina, jabu\v{c}na kiselina}, title = {Pra\'{c}enje malolakti\v{c}ne fermentacije u vinu Teran crni pomo\'{c}u enzimskih testova za jabu\v{c}nu i mlije\v{c}nu kiselinu.}, keyword = {Teran crni, malolakti\v{c}na fermentacija, mlije\v{c}na kiselina, jabu\v{c}na kiselina}, publisherplace = {Pore\v{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rumin, Kristina}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {Teran black, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid}, title = {Measurement of malolactic fermentation in Teran wine using enzymatic tests for malic and lactic acid}, keyword = {Teran black, malolactic fermentation, lactic acid, malic acid}, publisherplace = {Pore\v{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font