Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 126368

Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture


Smolčić, Manuela
Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 126368 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture
(The influence of lactose and inulin addition on ABT culture activity)

Autori
Smolčić, Manuela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
12.07

Godina
2002

Stranica
35

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
ABT kultura; probiotik; laktoza; inulin; tijek fermentacije
(ABT culture; probiotic; lactose; inulin; fermentation course)

Sažetak
U radu je ispitan utjecaj dodatka laktoze i inulina na tijek fermentacije ABT kulture proizvedene od kozjeg i kravljeg mlijeka. Tijek fermentacije praćen je mjerenjem pH vrijednosti, elektrokemijskog potencijala i titracijske kiselosti uzoraka. Rezultati ispitivanja pokazali su da dodatak laktoze nije imao značajnijeg utjecaja na tijek fermentacije ABT kulture. Dodatak inulina utjecao je na ubrzanje procesa fermentacije. Uzorci kozjeg fermentiranog mlijeka s doatkom inulina najbrže su se zakiseljavali i imali najniže pH vrijednosti na kraju fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Smolčić, Manuela
Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Smolčić, M. (2002) 'Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Smol\v{c}i\'{c}, Manuela}, year = {2002}, pages = {35}, keywords = {ABT kultura, probiotik, laktoza, inulin, tijek fermentacije}, title = {Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture}, keyword = {ABT kultura, probiotik, laktoza, inulin, tijek fermentacije}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Smol\v{c}i\'{c}, Manuela}, year = {2002}, pages = {35}, keywords = {ABT culture, probiotic, lactose, inulin, fermentation course}, title = {The influence of lactose and inulin addition on ABT culture activity}, keyword = {ABT culture, probiotic, lactose, inulin, fermentation course}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font