Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1259687

Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva.


Grčić, Petar
Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva., 2019., diplomski rad, preddiplomski, Poreč


CROSBI ID: 1259687 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva.
(Nutrients for microorganisms in enology.)

Autori
Grčić, Petar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Poreč

Datum
23.09

Godina
2019

Stranica
31

Mentor
Petrović, Siniša

Ključne riječi
kvasci, hranjive tvari, malolaktična fermentacija
(yeast, nutrients, malolactic fermentation)

Sažetak
U procesu prerade mošta vrenjem kvasci imaju odlučujuću ulogu jer njihovim djelovanjem nastaje konačni proizvod - vino određenih osobina. Na njihovu fermentativnu sposobnost u velikoj mjeri utječe dostupnost hranjivih tvari u moštu. Ako ih nema dovoljno i u odgovarajućem odnosu potrebno ih je dodati. Isto vrijedi i za bakterije malolaktične fermentacije. U radu je dan prikaz uloge kvasaca i bakterija u vinifikaciji. Navedene su njihove potrebe za hranjivim tvarima i proizvodi kojima se koristimo u proizvodnji vina kako bi proces tekao na zadovoljavajući način.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Siniša Petrović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grčić, Petar
Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva., 2019., diplomski rad, preddiplomski, Poreč
Grčić, P. (2019) 'Hranjive tvari za mikroorganizme kao enološka sredstva.', diplomski rad, preddiplomski, Poreč.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gr\v{c}i\'{c}, Petar}, year = {2019}, pages = {31}, keywords = {kvasci, hranjive tvari, malolakti\v{c}na fermentacija}, title = {Hranjive tvari za mikroorganizme kao enolo\v{s}ka sredstva.}, keyword = {kvasci, hranjive tvari, malolakti\v{c}na fermentacija}, publisherplace = {Pore\v{c}} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gr\v{c}i\'{c}, Petar}, year = {2019}, pages = {31}, keywords = {yeast, nutrients, malolactic fermentation}, title = {Nutrients for microorganisms in enology.}, keyword = {yeast, nutrients, malolactic fermentation}, publisherplace = {Pore\v{c}} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font