Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1258442

UTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING


Kolakušić, Antonio
UTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1258442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING
(THE EFFECTS OF TECHNOLOGICAL PRODUCTION PROCEDURES ON THE CONTENT OF ORANGE WINE RAJNSKI RIZLING)

Autori
Kolakušić, Antonio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2018

Stranica
35

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Neposredni voditelj
Trontel, Antonia

Ključne riječi
bijelo vino, GC, HPLC, narančasto vino, Rajnski rizling
(GC, HPLC-method, Rhein riesling, orange wine, white wine)

Sažetak
U ovom radu anlizirana su domaća vina bijele sorte Rajnski rizling iz vinogorja Plešivica, podregije Plešivica, berba 2017. godina. Tijekom proizvodnje bijelog vina korišten je enzim pektinaza prije kratke maceracije (60 sati), u mošt je dodana Fermaid E hrana za kvasce na bazi inaktiviranih stanica kvasca, asimilabilnog dušika i tiamina te je mošt inokuliran selekcioniranim kvascima soja Saccharomyces cerevisiae R-HST (Lalvin), koji vinu daje svježinu, punoću i kompleksnost. Prilikom proizvodnje narančastog vina iste sorte, grožđe je muljano i runjeno izravno u hrastove bačve u kojima je provedena fermentacija bez selekcioniranih kvasaca u trajanju od 30 dana bez kontrole temperature i uz miješanje 4 puta dnevno. Nakon fermentacije proveden je postupak duge maceracije u trajanju od 6 mjeseci i 11 dana. Rezultati HPLC ukazuju na znatno više koncentracije hlapivih spojeva u narančastom vinu u usporedbi s bijelim vinom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Zechner-Krpan (mentor)

Avatar Url Antonija Trontel (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kolakušić, Antonio
UTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kolakušić, A. (2018) 'UTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kolaku\v{s}i\'{c}, Antonio}, year = {2018}, pages = {35}, keywords = {bijelo vino, GC, HPLC, naran\v{c}asto vino, Rajnski rizling}, title = {UTJECAJ TEHNOLO\v{S}KIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARAN\v{C}ASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING}, keyword = {bijelo vino, GC, HPLC, naran\v{c}asto vino, Rajnski rizling}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kolaku\v{s}i\'{c}, Antonio}, year = {2018}, pages = {35}, keywords = {GC, HPLC-method, Rhein riesling, orange wine, white wine}, title = {THE EFFECTS OF TECHNOLOGICAL PRODUCTION PROCEDURES ON THE CONTENT OF ORANGE WINE RAJNSKI RIZLING}, keyword = {GC, HPLC-method, Rhein riesling, orange wine, white wine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font