Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1258439

Proizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina


Golubić, Marina
Proizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1258439 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina
(Production and determination of basic quality parameters of domestic white wine)

Autori
Golubić, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2019

Stranica
32

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Ključne riječi
aroma vina, barrique, bistrila, hrastove bačve, kupažiranje, sorte vinove loze
(barrique, blending, clearification, oak barrels, white wine)

Sažetak
U ovom radu proizvedeno je domaće bijelo miješano vino vinskih sorti Graševina, Silvanac zeleni, Sovinjon bijeli, Muškat žuti i Šipon, berba 2018. godina. Vino je dobiveno postupkom proizvodnje bijelih vina. Tijekom proizvodnje vina vršeno je ošećerenje mošta, te inokulacija mošta kvascima Saccharomyces cerevisiae uz dodatak dohrane za kvasce. Fermentacija mošta provedena je u hrastovim bačvama. Potkraj tihog vrenja mladom vinu dodano je bistrilo bentonit. Vino je uzorkovano za analizu u ovom radu nakon 6 mjeseci stajanja u bariknoj bačvi. Kemijskom analizom vina određeni su nefermentirani šećeri, ukupni alkohol, ukupne i hlapive kiseline, pH, ukupni i slobodni sumporni dioksid. Dobiveni rezultati zadovoljavaju vrijednosti propisane zakonskom regulativom Republike Hrvatske.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Zechner-Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Golubić, Marina
Proizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Golubić, M. (2019) 'Proizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Golubi\'{c}, Marina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {aroma vina, barrique, bistrila, hrastove ba\v{c}ve, kupa\v{z}iranje, sorte vinove loze}, title = {Proizvodnja i odre\djivanje osnovnih parametara kakvo\'{c}e doma\'{c}eg bijelog vina}, keyword = {aroma vina, barrique, bistrila, hrastove ba\v{c}ve, kupa\v{z}iranje, sorte vinove loze}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Golubi\'{c}, Marina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {barrique, blending, clearification, oak barrels, white wine}, title = {Production and determination of basic quality parameters of domestic white wine}, keyword = {barrique, blending, clearification, oak barrels, white wine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font