Pregled bibliografske jedinice broj: 1256735
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji // 1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana
Šibenik, Hrvatska, 2019. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1256735 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji
(The use of aromatic herbs from the sub-Mediterranean climate in the food industry)
Autori
Friganović, Emilija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana
Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 30.03.2019
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Funkcionalna hrana ; Aromatično bilje ; Submediteran ; Razvoj novih prehrambenih proizvoda
(Functional food ; Aromatic herbs ; Sub-Mediterranean ; Development of new food products)
Sažetak
Cilj predavanja bio je dati polaznicima pregled zakonske regulative za stavljanje na tržište funkcionalne hrane, pregled tipova funkcionalne hrane, opis pristupa razvoju novih funkcionalnih proizvoda, pregled i opis aromatičnog bilja submediteranskog klimata korištenog u razvoju novih proizvoda na bazi žitarica te pregled rezultata istraživanja i razvoja novih funkcionalnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
Napomena
Organizatori skupa: ogranak Matice hrvatske u Šibeniku i stručno-znanstvena udruga Futura; suorganizator: TZ Grada Šibenika.