Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1256735

Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji


Friganović, Emilija
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji // 1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana
Šibenik, Hrvatska, 2019. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 1256735 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji
(The use of aromatic herbs from the sub-Mediterranean climate in the food industry)

Autori
Friganović, Emilija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 30.03.2019

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Funkcionalna hrana ; Aromatično bilje ; Submediteran ; Razvoj novih prehrambenih proizvoda
(Functional food ; Aromatic herbs ; Sub-Mediterranean ; Development of new food products)

Sažetak
Cilj predavanja bio je dati polaznicima pregled zakonske regulative za stavljanje na tržište funkcionalne hrane, pregled tipova funkcionalne hrane, opis pristupa razvoju novih funkcionalnih proizvoda, pregled i opis aromatičnog bilja submediteranskog klimata korištenog u razvoju novih proizvoda na bazi žitarica te pregled rezultata istraživanja i razvoja novih funkcionalnih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam

Napomena
Organizatori skupa: ogranak Matice hrvatske u Šibeniku i stručno-znanstvena udruga Futura; suorganizator: TZ Grada Šibenika.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija
Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji // 1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana
Šibenik, Hrvatska, 2019. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni)
Friganović, E. (2019) Uporaba aromatičnog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji. U: 1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Submediterana.
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2019}, keywords = {Funkcionalna hrana, Aromati\v{c}no bilje, Submediteran, Razvoj novih prehrambenih proizvoda}, title = {Uporaba aromati\v{c}nog bilja iz submediteranskog klimata u prehrambenoj industriji}, keyword = {Funkcionalna hrana, Aromati\v{c}no bilje, Submediteran, Razvoj novih prehrambenih proizvoda}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2019}, keywords = {Functional food, Aromatic herbs, Sub-Mediterranean, Development of new food products}, title = {The use of aromatic herbs from the sub-Mediterranean climate in the food industry}, keyword = {Functional food, Aromatic herbs, Sub-Mediterranean, Development of new food products}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font