Pregled bibliografske jedinice broj: 1256733
Uporaba aromatičnog bilja s krša u prehrambenoj industriji
Uporaba aromatičnog bilja s krša u prehrambenoj industriji // 1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Mediterana
Šibenik, Hrvatska, 2018. (predavanje, domaća recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1256733 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uporaba aromatičnog bilja s krša u prehrambenoj industriji
(The use of karst aromatic plants in the food industry)
Autori
Friganović, Emilija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
1. znanstveno-stručni skup Primjena ukrasnog bilja u turističkoj ponudi Mediterana
Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 09.06.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
Funkcionalna hrana ; Aromatično bilje ; Krš ; Mediteran ; Prehrambeni proizvodi
(Functional food ; Aromatic herbs ; Karst ; Mediterranean ; Food products)
Sažetak
Cilj predavanja bio je dati polaznicima pregled tipova funkcionalne hrane, opis pristupa razvoju novih funkcionalnih proizvoda, pregled aromatičnog bilja s krša korištenog u istraživanju i razvoju novih proizvoda na bazi žitarica te pregled rezultata istraživanja i razvoja novih funkcionalnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
Napomena
Organizatori skupa: ogranak Matice hrvatske u Šibeniku i stručno-znanstvena udruga Futura; suorganizator: TZ Grada Šibenika.