Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1256294

Izrada nutritivne deklaracije za brašno-konditorski proizvod


Friganović, Emilija
Izrada nutritivne deklaracije za brašno-konditorski proizvod // Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina
Knin, Hrvatska, 2018. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 1256294 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada nutritivne deklaracije za brašno-konditorski proizvod
(Creation of a nutrition declaration for a flour-confectionery product)

Autori
Friganović, Emilija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina

Mjesto i datum
Knin, Hrvatska, 26.05.2018

Vrsta sudjelovanja
Radionica

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
informiranje potrošača o hrani, obvezne informacije, nutritivna deklaracija, brašno-konditorski proizvod
(provision of food information to consumers, mandatory information, nutrition declaration, flour-confectionery product)

Sažetak
Cilj radionice bio je izraditi nutritivnu deklaraciju (samo obvezne podatke) za brašno-konditorski proizvod "keks" – izračunati količine hranjivih tvari na 100 grama proizvoda i na jedinicu konzumacije proizvoda te ukupnu energetsku vrijednost proizvoda (na 100 grama proizvoda i na jedinicu konzumacije proizvoda) na temelju sljedećih podataka/uputa: potrebno je koristiti metodu tzv. "izračuna receptom" ; receptura proizvoda i sadržaj hranjivih tvari (u g) na 100 g pojedinih sirovina za proizvodnju proizvoda "keks" su prikazani tablično ; jedinica konzumacije proizvoda je 2 keksa, odnosno 25 g proizvoda ; vrijednosti je potrebno zaokružiti prema pravilima navedene metode. Prema dobivenim podacima te iz podataka preporučenog dnevnog unosa energije i odabranih hranjivih tvari za odraslu osobu (Uredba (EU) br. 1169/2011, Prilog XIII, dio B) izračunat je postotak preporučenog dnevnog unosa energije i odabranih hranjivih tvari za odraslu osobu za jedinicu konzumacije proizvoda "keks".

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam

Napomena
Skup je održan na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu.
Organizatori: Međužupanijsko stručno vijeće prehrane za Istarsku, Ličko-senjsku, Primorsko-goransku i Zadarsku županiju (MŽSV) Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija
Izrada nutritivne deklaracije za brašno-konditorski proizvod // Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina
Knin, Hrvatska, 2018. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Friganović, E. (2018) Izrada nutritivne deklaracije za brašno-konditorski proizvod. U: Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina.
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2018}, keywords = {informiranje potro\v{s}a\v{c}a o hrani, obvezne informacije, nutritivna deklaracija, bra\v{s}no-konditorski proizvod}, title = {Izrada nutritivne deklaracije za bra\v{s}no-konditorski proizvod}, keyword = {informiranje potro\v{s}a\v{c}a o hrani, obvezne informacije, nutritivna deklaracija, bra\v{s}no-konditorski proizvod}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2018}, keywords = {provision of food information to consumers, mandatory information, nutrition declaration, flour-confectionery product}, title = {Creation of a nutrition declaration for a flour-confectionery product}, keyword = {provision of food information to consumers, mandatory information, nutrition declaration, flour-confectionery product}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font