Pregled bibliografske jedinice broj: 1256292
Senzorsko ocjenjivanje medenjaka
Senzorsko ocjenjivanje medenjaka // Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina
Knin, Hrvatska, 2018. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 1256292 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorsko ocjenjivanje medenjaka
(Sensory evaluation of honey cookies)
Autori
Friganović, Emilija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Stručni skup nastavnika i nastavnica iz obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina
Mjesto i datum
Knin, Hrvatska, 26.05.2018
Vrsta sudjelovanja
Radionica
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
medenjaci, proizvođačka specifikacija, senzorska procjena, zahtjevi normi, parametri ocjenivanja
(honey cookies, manufacturer's specification, sensory evaluation, standards requirements, evaluation parameters)
Sažetak
Cilj radionice bio je provesti osnovnu edukaciju za senzorskog ocjenitelja medenjaka. Uzorci medenjaka (6 različitih uzoraka) izrađeni su bez prethodne pripreme medenog tijesta, po dvofaznom postupku. Nakon hlađenja spremljeni su u kutiju od bijelog lima do senzorske procjene. Potencijalni ocjenitelji prošli su osnovnu obuku.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
Skup je održan na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu.
Organizatori: Međužupanijsko stručno vijeće prehrane za Istarsku, Ličko-senjsku, Primorsko-goransku i Zadarsku županiju (MŽSV) Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar.