Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1256290

Upotreba bilja s krša u pekarstvu


Friganović, Emilija
Upotreba bilja s krša u pekarstvu // Znanstveno-stručni skup u povodu 10. godišnjice osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu – "Plodovi prirode proplanaka i vrleti Knina i Promine"
Knin, Hrvatkska, 2015. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 1256290 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Upotreba bilja s krša u pekarstvu
(The use of karst herbs in bakery products)

Autori
Friganović, Emilija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
Znanstveno-stručni skup u povodu 10. godišnjice osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu – "Plodovi prirode proplanaka i vrleti Knina i Promine"

Mjesto i datum
Knin, Hrvatkska, 09.06.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
funkcionalna hrana ; pekarski proizvodi ; obogaćeni proizvodi ; bilje s krša ; pčelinji proizvodi
(functional food ; bakery products ; enriched products ; karst herbs ; bee products)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je razviti nove funkcionalne i tradicionalne proizvode na bazi žitarica s manjim udjelom soli, s više topljivih i netopljivih vlakana, s povećanim udjelom proteina te obogaćene biljem ili ekstraktima bilja s krškog područja, voćem i pčelinjim proizvodima, dakle većinom proizvode koji donose konkretnu zdravstvenu dobrobit odnosno izravno utječu na balansiranje fizioloških funkcija organizma, očuvanje zdravlja i smanjenje rizika oboljenja. Razvoj i komercijalizacija spomenutih funkcionalnih i tradicionalnih proizvoda na bazi žitarica te popularizacija uzgoja krških kultura pruža veliku mogućnost razvoja malim i srednjim poduzetnicima uz mogućnost udruživanja s turističkim sektorom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam

Napomena
Organizatori: Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu i Hrvatsko društvo za sustave – CROSS



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZO--RC.2.2.02-0002 - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije (TechTransferSIKC) (Ćurić, Duška; Friganović, Emilija, MZO ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija
Upotreba bilja s krša u pekarstvu // Znanstveno-stručni skup u povodu 10. godišnjice osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu – "Plodovi prirode proplanaka i vrleti Knina i Promine"
Knin, Hrvatkska, 2015. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Friganović, E. (2015) Upotreba bilja s krša u pekarstvu. U: Znanstveno-stručni skup u povodu 10. godišnjice osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu – "Plodovi prirode proplanaka i vrleti Knina i Promine".
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2015}, keywords = {funkcionalna hrana, pekarski proizvodi, oboga\'{c}eni proizvodi, bilje s kr\v{s}a, p\v{c}elinji proizvodi}, title = {Upotreba bilja s kr\v{s}a u pekarstvu}, keyword = {funkcionalna hrana, pekarski proizvodi, oboga\'{c}eni proizvodi, bilje s kr\v{s}a, p\v{c}elinji proizvodi}, publisherplace = {Knin, Hrvatkska} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2015}, keywords = {functional food, bakery products, enriched products, karst herbs, bee products}, title = {The use of karst herbs in bakery products}, keyword = {functional food, bakery products, enriched products, karst herbs, bee products}, publisherplace = {Knin, Hrvatkska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font