Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 12558

Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice


Ugarčić-Hardi, Žaneta; Bede, Milutin; Perić, Ljiljana; Koceva, Daliborka; Sabo, Mirjana
Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 12558 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice
(Quality variability of new genotypes of winter wheat)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Bede, Milutin ; Perić, Ljiljana ; Koceva, Daliborka ; Sabo, Mirjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir - : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998

Skup
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
kultivari pšenice; kakvoća pšenice; kakvoća brašna
(wheat variety; wheat quality; flour quality)

Sažetak
Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je utjecaj kutivara jedan od bitnijih čimbenika kakvoće brašna. Poznato je da mlinska kakvoća brašna ovisi 70 - 80 % od kakvoće kultivara pšenice. U vrijeme nastajanja i priznavanja novih hrvatskih sorti pšenica, vrlo je važno odrediti i namjensku kakvoću pojedinih kultivara. Ispitivanja su obuhvatila pokazatelje kakvoće zrna (prinosi, hektolitarska masa, masa 1000 zrna), kakvoće brašna (udio vlažnog glutena, sedimentacijsku vrijednost i reološka svojstva), nekih novih hrvatskih kultivara ozime pšenice. Ispitivanja su provedena na dva lokaliteta vegetacijske godine 1996/97. Dobiveni rezultati su pokazali da Hrvatska raspolaže novim kultivarima pšenice različite kakvoće, od kojih se neke ističu i kao dobre krušne sorte.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002
113004

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta; Bede, Milutin; Perić, Ljiljana; Koceva, Daliborka; Sabo, Mirjana
Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Ugarčić-Hardi, Ž., Bede, M., Perić, L., Koceva, D. & Sabo, M. (1998) Varijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice. U: Marić, V. (ur.)3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Bede, Milutin and Peri\'{c}, Ljiljana and Koceva, Daliborka and Sabo, Mirjana}, editor = {Mari\'{c}, V.}, year = {1998}, pages = {54}, keywords = {kultivari p\v{s}enice, kakvo\'{c}a p\v{s}enice, kakvo\'{c}a bra\v{s}na}, title = {Varijabilnost kakvo\'{c}e novih genotipova ozime p\v{s}enice}, keyword = {kultivari p\v{s}enice, kakvo\'{c}a p\v{s}enice, kakvo\'{c}a bra\v{s}na}, publisher = {Prehrambeno-biotehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta and Bede, Milutin and Peri\'{c}, Ljiljana and Koceva, Daliborka and Sabo, Mirjana}, editor = {Mari\'{c}, V.}, year = {1998}, pages = {54}, keywords = {wheat variety, wheat quality, flour quality}, title = {Quality variability of new genotypes of winter wheat}, keyword = {wheat variety, wheat quality, flour quality}, publisher = {Prehrambeno-biotehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font