Pregled bibliografske jedinice broj: 1254313
Važnost inovacija za afirmaciju kvalitete u ugostiteljskim objektima jednostavnih usluga
Važnost inovacija za afirmaciju kvalitete u ugostiteljskim objektima jednostavnih usluga // Kvaliteta - jučer, danas, sutra: zbornik radova = Quality – yesterday, today, tomorrow: proceedings / Drljača, Miroslav (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, 2022. str. 631-645 doi:1052730/ZCAB3803 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1254313 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Važnost inovacija za afirmaciju kvalitete u
ugostiteljskim objektima jednostavnih usluga
(Importance of innovation for quality affirmation
in hospitality industry – simple service catering
facilities)
Autori
Floričić, Tamara ; Kukolj, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Kvaliteta - jučer, danas, sutra: zbornik radova = Quality – yesterday, today, tomorrow: proceedings
/ Drljača, Miroslav - Zagreb : Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, 2022, 631-645
Skup
23. Međunarodni simpozij o kvaliteti: „Kvaliteta – jučer, danas, sutra“
Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 16.03.2022. - 18.03.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
ugostiteljstvo ; objekti jednostavnih usluga ; kvaliteta ; inovacije ; konkurentnos
(hospitality industry ; simple service catering facilities ; quality ; innovation ; competitiveness)
Sažetak
Predmet rada su inovacije u objektima jednostavnih usluga usmjerene na postizanje nove kvalitete i konkurentnosti. Rad pojmovno određuje i predstavlja obilježja ugostiteljskih objekata jednostavnih usluga kao i važnost inovacija te se fokusira na inovacije u objektima jednostavnih usluga. Cilj i svrha rada je istražiti percepciju potrošača o važnosti unaprjeđenja kvalitete ugostiteljskih objekata jednostavnih usluga te doprinijeti unaprjeđenju ponude. Provedeno istraživanje kvalitativnom i kvantitativnom metodologijom obrađuje stavove potrošača te predstavlja smjernice za konkurentnosti ugostiteljskih objekata jednostavnih usluga. Rad predstavlja doprinos percepciji važnosti kvalitete specifičnih ugostiteljskih sadržaja koji su u globalnom zamašnjaku razvoja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
Napomena
This paper research innovation in simple services catering facilities
related on achievement of new quality and competitiveness. The paper
conceptually defines and presents the characteristics of simple service
catering facilities as well as the importance of innovations and
focuses on innovations in simple service facilities. The aim and
purpose of this paper is to investigate the perception of consumers
about the importance of the quality improvement of the simple food
service catering facilities and contribute to the improvement of the
offer. The conducted research uses qualitative and quantitative
methodology to address consumer attitudes and presents guidelines
for the competitiveness of simple service catering facilities. The
paper contributes to the perception of the importance of the quality of
specific catering facilities in the global momentum of development.