Pregled bibliografske jedinice broj: 1254307
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir // Hrvatsko Povrće
Sveti Martin na Muri, 2022. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 1254307 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za
održivo upravljanje prirodnim resursima –
„MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir
(Adaptation to climate change and sustainable
management of natural resources – "MEMORIE":
Temperature stress on potatoes)
Autori
Biško, Ante ; Lazarević, Boris ; Poljak, Milan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Hrvatsko Povrće
Mjesto i datum
Sveti Martin na Muri, 01.12.2022. - 02.12.2022
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
toplinski stres, krumpir, fenotipizacija visoke propusnosti
(heat stress, potato, high throughput phenotyping)
Sažetak
Krumpir je jedna od najvažnijih poljoprivrednih kultura u svijetu, a ujedno je vrlo osjetljiv na visoke temperature i toplinski stres. U sklopu MEMORIE projekta obavljana su istraživanja utjecaja visokih temperatura na morfološka i fiziološka svojstva krumppira u uvjetima temperaturnog stresa. Pri tom su korištene metode fenotipizacije visoke propusnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
EK-EFRR-KK.05.1.1.02.0009 - Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima (MEMORIE) (Mikac, Stjepan; Poljak, Milan; Brigić, Andreja, EK - KK.05.1.1.02.) ( CroRIS)