Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1254307

Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir


Biško, Ante; Lazarević, Boris; Poljak, Milan
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir // Hrvatsko Povrće
Sveti Martin na Muri, 2022. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 1254307 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir
(Adaptation to climate change and sustainable management of natural resources – "MEMORIE": Temperature stress on potatoes)

Autori
Biško, Ante ; Lazarević, Boris ; Poljak, Milan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
Hrvatsko Povrće

Mjesto i datum
Sveti Martin na Muri, 01.12.2022. - 02.12.2022

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
toplinski stres, krumpir, fenotipizacija visoke propusnosti
(heat stress, potato, high throughput phenotyping)

Sažetak
Krumpir je jedna od najvažnijih poljoprivrednih kultura u svijetu, a ujedno je vrlo osjetljiv na visoke temperature i toplinski stres. U sklopu MEMORIE projekta obavljana su istraživanja utjecaja visokih temperatura na morfološka i fiziološka svojstva krumppira u uvjetima temperaturnog stresa. Pri tom su korištene metode fenotipizacije visoke propusnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
EK-EFRR-KK.05.1.1.02.0009 - Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima (MEMORIE) (Mikac, Stjepan; Poljak, Milan; Brigić, Andreja, EK - KK.05.1.1.02.) ( CroRIS)

Profili:

Avatar Url Ante Biško (autor)

Avatar Url Milan Poljak (autor)

Avatar Url Boris Lazarević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Biško, Ante; Lazarević, Boris; Poljak, Milan
Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir // Hrvatsko Povrće
Sveti Martin na Muri, 2022. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Biško, A., Lazarević, B. & Poljak, M. (2022) Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za održivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir. U: Hrvatsko Povrće.
@article{article, author = {Bi\v{s}ko, Ante and Lazarevi\'{c}, Boris and Poljak, Milan}, year = {2022}, keywords = {toplinski stres, krumpir, fenotipizacija visoke propusnosti}, title = {Mjere prilagodbe klimatskim promjenama za odr\v{z}ivo upravljanje prirodnim resursima – „MEMORIE”:Temperaturni stres na krumpir}, keyword = {toplinski stres, krumpir, fenotipizacija visoke propusnosti}, publisherplace = {Sveti Martin na Muri} }
@article{article, author = {Bi\v{s}ko, Ante and Lazarevi\'{c}, Boris and Poljak, Milan}, year = {2022}, keywords = {heat stress, potato, high throughput phenotyping}, title = {Adaptation to climate change and sustainable management of natural resources – "MEMORIE": Temperature stress on potatoes}, keyword = {heat stress, potato, high throughput phenotyping}, publisherplace = {Sveti Martin na Muri} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font