Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1253582

Ionizing radiation in food technology


Paić, Josip; Sinobad, Ilija
Ionizing radiation in food technology // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022. str. 11-11 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 1253582 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ionizing radiation in food technology

Autori
Paić, Josip ; Sinobad, Ilija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija - Knin : Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022, 11-11

Skup
2. međunarodna znanstveno-stručna konferencija Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva

Mjesto i datum
Knin, Hrvatska, 25.11.2022

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ionizing radiation, food industry, legislation, beneficial effects, harmful effects

Sažetak
The paper describes the application of ionizing radiation in food technology, its harmful and beneficial effects, as well as the legislation of its application. Ionizing radiation is explained, starting with atoms and elementary particles and photons, and ending with their impact on matter, and thus on food, with various types of radiation. It has been observed that nothing positive is possible without negative consequences. However, under controlled conditions, everything that is potentially dangerous can be reduced to a minimum, and everything that is positive can be used to the maximum. Progress in science is inevitable, and so is the improvement and use of ionizing radiation in nutrition. The time of use of ionizing radiation in food technology is relatively short, but as time goes on, its application is increasing.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Fizika, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Josip Paić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

conference.veleknin.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Paić, Josip; Sinobad, Ilija
Ionizing radiation in food technology // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022. str. 11-11 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)
Paić, J. & Sinobad, I. (2022) Ionizing radiation in food technology. U: Vrdoljak, M. (ur.)Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno–stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022.".
@article{article, author = {Pai\'{c}, Josip and Sinobad, Ilija}, editor = {Vrdoljak, M.}, year = {2022}, pages = {11-11}, keywords = {ionizing radiation, food industry, legislation, beneficial effects, harmful effects}, title = {Ionizing radiation in food technology}, keyword = {ionizing radiation, food industry, legislation, beneficial effects, harmful effects}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te Marko Maruli\'{c} u Kninu}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pai\'{c}, Josip and Sinobad, Ilija}, editor = {Vrdoljak, M.}, year = {2022}, pages = {11-11}, keywords = {ionizing radiation, food industry, legislation, beneficial effects, harmful effects}, title = {Ionizing radiation in food technology}, keyword = {ionizing radiation, food industry, legislation, beneficial effects, harmful effects}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te Marko Maruli\'{c} u Kninu}, publisherplace = {Knin, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font